Търгове ще определят нивата на рентите за земеделска земя Компанията за управление на земя "Агрион" отдава парцелите чрез тайно наддаване

Ротрианци дариха автомобил на социален дом в Свищовско

Тимуровци с акция в помощ на самотна майка от Горна Оряховица

Пожарникари спасиха щъркелово яйце в Балкана

Свищовлия ще отговаря за зверски побой на съгражданин

Заловиха апаш, разиграл нова измама – „пратка за кмета”

Сотир Цацаров: Желяз Андреев няма да бъде екстрадиран, постигнахме консенсус със САЩ

Пощаджия осъден на 6 години затвор за кражба на влогове

Задигнаха 100 000 лева от банкомат

Повдигнаха обвинение на мъж за лъжесвидетелстване

Полицията с мерки за опазване на земеделската продукция в Търновско

Протест на метеоролозите от БАН заради бюджетната субсидия за 2018 г.

Владимир Путин: Някои страни използват военна сила, заобикаляйки Съвета за сигурност на ООН

Русия осъмна под снежна покривка

Ердоган: Турция има „отговорността“ да сподели болката на арменците за събитията от 1915 г.

Патрулни кораби на НАТО ще акостират във Варна

Кораби от състава на Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО (SNMG 2) ще акостират утре, 7 март, на Морска гара Варна. Предвижда се в 14.00 ч. на борда на флагманския кораб – USS VICKSBURG да се проведе пресконференция, в която ще участват командирът на групата контраадмирал Брад Уилямсън от ВМС на САЩ и командирът на Военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков, съобщиха от министерството на отбраната.

Корабите от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО пристигат на посещение в гр. Варна в рамките на предварително планираните тренировки в Черно море с кораби от военноморските сили на България, Румъния и Турция. В съвместното учение от типа PASSEX, което ще се проведе на 9 март, от българска страна ще участва фрегатата „Дръзки” от състава на Военноморска база – ВМС.

В рамките на посещението, на 8 март военни моряци от Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО и от българските ВМС ще посетят Дома за деца, лишени от родителски грижи „Княгиня Надежда” с подаръци за децата.

НАТО разполага с два вида сили за незабавен отговор: Първа и Втора постоянни морски групи на НАТО (SNMG1 и SNMG2) и Първа и Втора постоянни противоминни корабни групи на НАТО (SNMCMG1 и SNMCMG2).

Втората постоянна морска група на НАТО (SNMG2) изпълнява непрекъсната програма на оперативна подготовка и осъществява посещения в пристанища в Средиземно море и извън неговата акватория, в държави-членки на НАТО и в страни, които не членуват в Алианса. Това включва пристанища в държави, участващи в програми като „Партньорство за мир“, „Средиземноморски диалог“ и „Истанбулска инициатива за сътрудничество“.

Съставът на силите за незабавен отговор варира, тъй като единиците военноморска техника се предоставят от допринасящите държави-членки на НАТО на ротационен принцип. На същия принцип се поема и командването на силите. Държавите, които по правило допринасят към групата, са Германия, Гърция, Холандия, Испания, Турция, Великобритания и САЩ. През годините и други държави, които не членуват в Алианса, също са имали своя принос.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.