Спас Гърневски: Няма да има предсрочни избори, ГЕРБ ще управлява още два мандата Разполагаме с информация, че БСП участва в организацията на протестите, каза депутатът от мнозинството

Държавата готви нови мерки за безопасност на асансьорите

Сайтът на парламента е недостъпен

Гърците отбелязаха 45-тата годишнина от бунта срещу хунтата

Волен Сидеров: Каракачанов също да подаде оставка, да започнем на чисто И двамата с Валери Симеонов изгубиха връзката с реалността, заяви лидерът на "Атака"

Жена се взриви край контролен пункт на полицията в Грозни

Дуейн Джонсън – Скалата изненада посетителите на фитнес зала

Легенда за пиратско съкровище в пещера подлудява иманяри Отварят остров Свети Иван за туристи

Финландия пита Русия дали заглушава GPS навигацията в Арктическия регион

Откриха уникално изображение на Иисус Христос в пустинята Негев

Старозагорско село отбеляза за 12-и път Празника на райската ябълка

Фермери премериха сили в картинг турнир (СНИМКИ)

Правителствената армия превзе последния бастион„Ислямска държава“ в южна Сирия

Руснак може да поеме ръководството на Интерпол

Политическият психолог Антоанета Христова: Зад всеки протест има сценарий

Плевнелиев: Ролята на службите е да работят, а не да произвеждат скандали

Мнозинството в 43-oто Народно събрание полага реални усилия за осъществяване на ключовите реформи и вече са налице конкретни резултати. В това увериха държавния глава Росен Плевнелиев представителите на политическа партия ГЕРБ. С Парламентарната група на ГЕРБ президентът проведе последната от поредицата срещи в рамките на месеца на политическите консултации с парламентарните политически сили.

В съдебната система и в сектор „Сигурност“ основен приоритет на партията е реализирането на приетата с широк политически консенсус Актуализирана стратегия за продължаване на реформата в съдебната система, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той информира държавния глава, че в следващите дни ще бъде внесен за разглеждане в Народното събрание пакетът от закони за службите в сектор „Сигурност“ и те ще бъдат подложени на широка дискусия с всички политически сили. От своя страна президентът Росен Плевнелиев изрази задоволство от волята на мнозинството да осъществи реална реформа в сектора, в изпълнение на постигнатия в рамките на Консултативния съвет за национална сигурност консенсус относно необходимостта дейността на службите да получи ясна законова регламентация.

Акцент по време на срещата беше поставен върху реформите в енергетиката, образованието, администрацията, водния сектор.

С приетите промени в Закона за енергетиката се очаква дефицитът в енергийния сектор да се свие с между 300 и 350 млн. лева, информира председателят на ресорната комисия в НС Делян Добрев. Усилията на мнозинството са насочени към пълна либерализация на енергийния пазар до края на 2015 година, към реализацията на Националната програма за енергийна ефективност и към ускоряване на изграждането на интерконекторните енергийни връзки със съседните страни. Предприемат се също така реални действия за разширяване на възможностите за добив на енергоресурси от собствени източници.

Щетите от природни бедствия през 2014 г. са за над 990 млн. лева, което налага да бъдат приведени в действие приетите стратегически документи с фокус върху превенцията, считат още от партия ГЕРБ. От особено значение в тази връзка е извършването на реформата във водния сектор, която да гарантира ясна отговорност при стопанисването на водните обекти при кризисни ситуации.

Президентът Росен Плевнелиев и ръководството на ПГ на ГЕРБ споделиха позицията, че промени в изборното законодателство не трябва да се случват в последния момент и следва да бъдат внимателно подготвени. От ГЕРБ отново заявиха подкрепата за предложеното от държавния глава национално допитване за промяна на изборните правила, което да се проведе заедно с местния вот тази есен.

От ПП ГЕРБ изказаха благодарност на държавния глава за ясната му позиция по кризата в Украйна. Общо беше виждането, че евроатлантическата ориентация на България няма алтернатива и национално отговорният подход изисква всички политически сили да работят за проевропейското развитие на страната.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.