Два литра твърд алкохол и 10 грама кокаин

НФСБ със закон за футболното хулиганство

Синът на Валери Симеонов преодолял наркозависимост

Работодатели от Варненско готвят протест заради скъп ток от ТЕЦ Варна

11 българи са спечелили над 1 млн. долара на покер Фахредин Мустафов получи половин милион на турнир в Барселона

Инспекторите на ОЗХО взеха проби в Дума

Слизат от педалите на пешеходна пътека Велосипедистите масово вършат нарушения, някои не са и чували, че има правила

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 22 април 2018

10 000 унгарци протестираха за свобода на медиите

Мегз показа зърна на светско парти

Заев: Никога не сме били толкова близо до решение за името

Печено морско свинче? Не, мерси Най-странните ястия по целия свят

Иконите на Дончо Дончев Картините могат да бъдат разгледани в галерия “Валер” до 11 май

Индия ще конфускува имоти на избягали от страната престъпници

„Лъвове” печелят конкурс за красота Награди за Peugeot 308 и Peugeot 3008

Лиляна Палова: До края на март трябва да е готов проект за трайно укрепване на свлачището по пътя Батак-Доспат

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заедно с председателя на УС на Агенция Пътна инфраструктура инж. Лазар Лазаров и инж. Георги Златев направиха оглед на свлачищата и срутищата, активирали се в последните месеци и нанесли сериозни щети върху пътната инфраструктура в Пазарджишка и Смолянска област. По първоначална оценка на експертите поне 6 млн. лв. ще са необходими за решаване на възникналите само към този момент проблеми, съобщават от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В момента работим само с финансовия ресурс за аварийно укрепване на свлачищата. Той е крайно недостатъчен на фона на много сериозното положение в страната с многобройните активирали се свлачища, коментира министър Лиляна Павлова. Тя определи ситуацията на пътя Батак – Доспат като много сериозна. Едното пътно платно липсва изцяло в резултат на новообразувано свлачище. До края на март АПИ трябва да подготви проект за цялостно решаване на проблема с трайно укрепване на свлачището и за цялостно отводняване на терена. Регионалният министър уточни, че с този проект ще се кандидатства за финансиране пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.
Министър Павлова и експертите от АПИ огледаха и друго ново свлачище, застрашаващо отцепване на част от пътното платно по направлението Сърница – Доспат. Ако не се предприемат незабавни мерки, и тук ще трябва да се прави голям проект за укрепване на пътя, коментира тя.

По-рано през деня тя присъства и на премахването на голяма скална маса на пътя Варвара – Велинград.

По пътя Девин – Кричим трябва да се вземат най-спешни мерки. Има много работа по откосите, които не са направени добре. За голям участък от пътя ще се наложи поставянето на предпазни мрежи, тъй като скалата там го изисква, обясни регионалният министър. Тя посочи, че в близост до взривеното наскоро свлачище, има ново, което е опасно.

За цялостното решаване на големите проекти ще кандидатстваме пред комисията по бедствия и аварии. Тя ни е единственият вариант, по който можем да очакваме финансиране на този етап, обясни министър Павлова.

Това, което сме говорили и с областния управител, е да се разписват проекти за кандидатстване по програма „Околна среда“, но тази година няма как да се кандидатства по нея. Ресурсът за свлачища и срутища по ОПОС ще е около 19 млн. евро.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.