БДЖ вече вози пътници с леки коли

Теснолинейката Септември - Добринище дерайлира вчера заради паднала върху релсите скала. Във влака обаче имало само 12 пътници, заради чието превозване железниците осигурили три леки коли, съобщиха от БДЖ. Обикновено в такива случаи се осигуряват автобуси.

Влакът пътувал от Добринище за Септември, когато в 11,50 ч в района на гара Цепина, близо до Велинград, се натъкнал на паднала върху железопътната линия скала. От удара локомотивът и няколкото вагона след него излезли от релсите. За щастие мястото е извън огромните пропасти, с които е осеяна цялата линия, и никой не е пострадал. 12-те пътници били изведени от влака с помощта на превозния персонал.

БДЖ е осигурила три леки коли, които да превозят пътниците до Септември. На практика те са пристигнали по-бързо, отколкото ако пътуваха с теснолинейката, тъй като тя спира във всички селища по линията.

Теснолинейката Септември - Добринище има три влака в денонощието, които обикновено пътуват полупразни. Преди 3 години БДЖ започна да преговаря с австрийска фирма, която да вземе линията на концесия, за да организира по нея излетни пътувания, но разговорите не доведоха до нищо конкретно.

Движението по цялата линия е преустановено, докато не се отстрани скалата, която вероятно е паднала заради валежите. За останалите пътници са осигурени автобуси.

Валежите отпушиха свлачище и в Кресненското дефиле. Движението по главен път Е-79 в района на дефилето и в петък се извършваше по обходен маршрут.

Започна обрушване на опасните скали, надвиснали над пътя. Работници ръчно почистват скатовете, а фадроми разчистват отломките. Пътни полицаи регулират трафика по обходния път за Гърция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини