Томислав Дончев: Може би една от грешките на Вучков е, че е бил много нетърпелив

"Може би една от грешките на вътрешния министър в оставка Веселин Вучков е, че е бил много нетърпелив". Това каза пред БНТ в предаването "Панорама" вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев.

Според него Веселин Вучков се е озовал в една неприятна ситуация.

„Иска ми се да мисля, че той беше в ролята на жертва, а не на организатор. По всяка вероятност е щяло да се стигне до там, по никакъв начин не искам да го съдя. От една страна, аз имам професионалното задължение да бъда подозрителен, от друга страна, ако човек се оплете в паяжините на подозренията, ще си живее само там. Наистина коментарът за оставка на заседание на Министерски съвет без да присъства подобна точка, точно часове след знаковото посещение на директора на ФБР е меко казано странно”,посочи Томислав Дончев.

На въпрос, кой се е възползвал от него, Дончев отговори:

„Тук стигаме до темата за задкулисието и някой, който не е в политиката, не е под светлината на прожекторите, няма ангажимента, както мен да стоя тази вечер тук с вас и да отговарям на всичките ви въпроси, без значение дали ми харесват или не, само че е в състояние да определя какво ще се случва".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини