Палачът на Вероника бил издирван от месец - трябвало да лежи в затвора (обзор)

Палачът на 23-годишната Вероника е с дълго криминално досие. Илиян Здравков има влезли в сила 6 присъди. Първото му наказание е от 1993 г. за убийство с цел грабеж. Тогава бил непълнолетен и получил 10 г. затвор от Окръжния съд в Русе.

"Докато изтърпявал наказанието в затвора в Белене, избягал. За това му била произнесена 3-годишна присъда. Останалите 4 присъди са за кражби при опасен рецидив", информира прокурор Цани Попов.

"Когато е бил изправян на подсъдимата скамейка, винаги се е възползвал от съкратената процедура и е получавал присъди от около година-две затвор", поясни прокурор Попов.

В началото на януари Илиян Здравков излязъл от килията. Последното му наказание от 1 г. и 4 месеца пък било постановено от Районния съд в Казанлък на 29 януари тази година. На 25 февруари Здравков бил обявен за издирване. "Приложена бе стандартната процедура. Търсен е при негови близки и познати, на всички известни адреси. При разпитите по случая с Вероника той каза, че през това време е пребивавал при жена, с която живял на съпружески начала в град Мъглиж", разкри полицай №1 на Велико Търново Илиян Личев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини