Ивет Лалова: Смених техниката на бягане

Две български спринтьорки продължават битката за медалите на 60 м - Ивет Лалова и Инна Ефтимова преминаха спокойно през сериите и в неделя ще стартират в полуфиналите от 15,30 ч наше време. Финалът по програма е в 17,55 ч.

Ивет без да се вложи максимално завърши трета в пета серия със 7,26 сек, където най-бърза бе британката Дина Ашър-Смит със 7,10 сек. След това Ина финишира четвърта в следващото бягане със 7,38 сек. Лалова ще бяга в третия полуфинал, където най-сериозни съпернички ще са й добрата й приятелка Верена Зайлер (Германия) със 7,10 сек тази зима, швейцарката Мужинга Камбунджи (7,18) и украинката Наталия Погребняк (7,21). За финала се класират първите две спринтьорки от всеки полуфинал, както и бегачките с двете най-добри времена.

„Този зимен сезон на практика се явява междинен за мен - каза Ивет в миксзоната на шампионата. - Промених страшно много неща в техниката си на бягане и дори първоначално смятах, че не трябва да стартирам на това европейски. После обаче осъзнах, че мястото ми е тук, макар и не като лидер в ранглистата за сезона. Разбира се, че ще дам всичко от себе си в полуфинала. Пистата и условията в залата предразполагат към добри резултати."

Ина Ефтимова ще стартира във втория полуфинал заедно с водачката в европейската ранглиста за сезона Дафни Шипърс (Холандия) със 7,07 сек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт