Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Тръмп нарече Ким Чен-ун „много отворен“ и „много почтен“ човек

Най-малко 10 загинали при пожар в нелегален нефтен кладенец в Индонезия

Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Асансьорите в строителното министерство са опасни

Опасни и неотговарящи на условията за работа се оказаха швейцарските асансьори в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Това показа проверка на фирмата производител на устройствата. От компанията „Шиндлер” установили, че четирите асансьора в централната сграда на строителното ведомство трябва веднага да се ремонтират. За целта министерството е обявило обществена поръчка чрез договаряне без обявление, за чийто изпълнител е избрано българското представителство на „Шиндлер” – „Шиндлер България”.

Причина за поисканата проверка са зачестилите случаи на аварии с асансьорите в министерството. До момента с поддръжката на устройствата се занимавала българската компания „Виктория Инженеринг Дивелъпмънт”. Констатираното е, че заключалките на етажните врати и на кабинната врата са „изкривени, рязани и разбити, жилото за ръчна евакуация е хлабаво, релсовият път за движение на асансьорите е крив”. Общото заключение на фирмата производител е, че те са опасни за живота и здравето на служителите във ведомството. Предписанието на проверяващите е в десетдневен срок нередностите да бъдат отстранени.

Изправността на асансьорите проверява Държавната агенция по метрологичен и технически надзор. Проверките се увеличиха рязко след няколко трагични инцидента.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.