Задържаните за убийството на Немцов са наемници, търси се поръчителят

Двама души са арестувани във връзка с убийството на Борис Немцов (55 г.). Задържаните са Заур Дадаев и Анзор Губашев, жители на Кавказ, съобщи шефът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников.

Той не посочи от коя от кавказките републики са арестуваните, нито кога и къде са задържани. Но каза, че те са заподозрени ”в организирането и извършването на убийството”. Бортников подчерта, че разследването на престъплението продължава.

Опозиционерът и отявлен критик на президента Владимир Путин бе застрелян миналия петък вечерта на мост край стените на Кремъл. С него бе приятелката му - украинската манекенка Анна Дурицкая, която остана невредима.

Неофициално близки до разследването източници посочват, че задържаните са платени килъри, но поръчителят още не е известен. Активно се работело и по версия, според която убийството може да е поръчано ”от чужбина”. Разследващите попаднали на следите на кавказците по биологични материали, открити в автомобила, с който се смята, че са се придвижвали килърите. Изследвайки записи от улични видеокамери, успели и да получат сравнително ясни фотографии на стрелците, посочват източниците.

Засега не е ясно дали Дурицкая, която е в Киев, ще бъде привикана в Москва за разпознаване на задържаните. Адвокатът й Вадим Прохоров съобщи, че тя е ”готова да съдейства” на разследването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят