Пътят Слънчев бряг - Варна под вода, залети са хотели

Пътят Слънчев бряг – Варна е залят от вода. Това съобщава "Флагман", цитирайки свои читатели. Става въпрос за участъка в района до пункта на КАТ, на разклона за Кошарица.

Залети са две трети от пътното платно в продължение на 200 метра, както и близките хотели, апартаментни комплекси и търговски обекти.

Районът е опасен. В един от близките хотели целият подземен гараж е под вода, очевидци коментират, че всеки момент сградата може да се срути.

Унищожени са постройки за хиляди левове, а собственици опитват с подръчни средства да спрат водата.

„Вече 20 години е така. Някой изпуска водоем при всеки по проливен дъжд и се унищожава първокласен път. Три дни след спирането на пороите водата продължава да тече като река“, коментира Тодор Христов.

„Трябва ли някой да умре, за да се спре това и да оправи проблемът. Поне от полицията да отклоняват движението. Най-рисковано е сега – в тъмната част на денонощието. Колите се движат бързо и ще стане инцидент“, добавя още мъжът.

Очевидно днес в цялата страна има проблеми, свързани с прищевките на времето. Както ПИК по-рано съобщи, голяма част от Южна България е в бедствено положение заради обилните снеговалежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони