АПИ: Има повреда в захранването на тунела "Траянови врата"

Шофьорите да се движат с повишено внимание в тунел "Траянови врата" на автомагистрала "Тракия". Възникнала е повреда в захранването на осветлението на съоръжението, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".

„От цялата страна критична остава ситуацията в областите Смолян, Кърджали и частично в Хасково. В Смолян и в Кърджали все още продължава да вали сняг. През нощта от 19 часа в събота до 7 часа в неделя беше затворено изцяло движението по цялата третокласна мрежа. Това беше направено с оглед безопасността на пътуващите”, обясни за Нова телвизия инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”.

По думите му по-голяма част от третокласната пътна мрежа, обслужващи по-големи територии са отворени. Ограничението е за придвижване с вериги на всички МПС-та.

„В част от пътищата остава забраната поради факта, че има доста паднали дървета. Екипи с резачки продължават да ги отстраняват. Надяваме се към средата на деня – по обед, да се отворят всички пътища”, добави той.

Инж. Лазар Лазаров добави, че няма ограничения за движението по магистралите. Той призова шофьорите да се съобразяват с пътната обстановка в страната.

„Към настоящия момент няма затворени проходи. Има ограничение за преминаването на товарни моторни превозни средства над 10 тона през Котленския проход, както и през проходите „Предела” и „Пампорово”, поясни инж. Лазаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини