Баба столетничка пие всеки ден бира за тонус

Вчера баба Христина Костова Бакалова от петричкото село Яворница стана на заветните 100 г. Празникът беше организиран от нейното семейство и кмета на селото Стефан Вангелов. През целия си живот баба Христина се препитавала със земеделие. Има четири деца - трима синове и една дъщеря. Столетницата се радва на осем внучета и вече четири правнучета, съобщава struma.bg.

Баба Христина рядко е пила хапчета през живата си допреди месец, когато постъпва в болница. Нейната дъщеря Надежда разказа, че майка й никога не е била претенциозна относно яденето, но най-много обичала да хапва месо. До днес пие и по една чаша бира за тонус.

На своя достолепен юбилей Христина беше уважена лично от кмета на общината инж. Вельо Илиев и представители на неговия екип. Тя получи парична сума от името на общината, равняваща се на изживените досега 100 години и торта.

Празникът на баба Христина продължи със семейството с много настроение, за което допринесе и самата рожденичка.

"Да сте живи и здрави всички" - пожела на няколко пъти на присъстващите столетничката. Близките й благодариха на работещите в петричката и санданската болница за сериозните грижи, които полагали за възрастната жена, когато е постъпвала за лечение

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони