Валежи от дъжд и сняг и през следващите дни

Облачно време ще преобладава и през следващото денонощие над страната ни. На места ще има слаби превалявания от дъжд, в планинските райони и високите полета – от сняг. Североизточният вятър ще отслабне, в Източна България и Рило-Родопската област ще е умерен. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, по морския бряг – с 2-3° по-високи. Максималните ще са предимно между 3° и 8°. Такава е прогнозата на синоптиците от НИМХ към БАН, съобщи „Фокус”.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с по-съществени разкъсвания над северното крайбрежие. Превалявания от дъжд ще има главно през нощта срещу вторник. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8-9°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е около 4 бала. Над планините ще преобладава облачно време и ще превалява сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части – временно и силен източен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

Във вторник ще преобладава облачно време. На отделни места ще превали слаб сняг, в източните райони – слаб дъжд. Ще продължи да духа слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните – между 3° и 8°.

В сряда вятърът ще се ориентира от запад и дневните температурите ще се повишат - максималните ще бъдат между 7° и 12°. Валежите, в повечето райони, временно ще спрат.

В четвъртък от североизток отново ще започне да нахлува студен въздух. Валежите ще се активизират, дъждът в повечето райони, ще премине в сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето