"Лудогорец" излъга "Левски"

„Лудогорец" стъпи на върха в „А" група чак в 21-вия кръг, след като излъга „Левски" с 1:0 у дома. Шампионите изпревариха ЦСКА с по-добър баланс в преките двубои (2:0 и 1:1) при равни точки. До края на редовния сезон има още един рунд, после започват 10 плейофни кръга между съставите в топ 6.

Вандерсон вкара с глава след корнер в 61-вата мин. в "сивия" като цяло мач Разград не създаде много опасности. А „Левски" - изобщо... Гостите играха стегнато в защита, но без да търсят гол. Странно, защото и реми не променяше ситуацията им в класирането.

Мястото на гранда в топ 6 е под въпрос. „Левски" има 31 точки, „Ботев" - 30, а „Черно море" - 28. Но конкурентите от Варна и Пловдив са с по мач по-малко. С два успеха (срещу „Локо"-Пд и ЦСКА), пловдивският тим ще завърши пред „сините", независимо от техния резултат у дома срещу „Марек". Варненци гостуват на „Локо" (Сф) и приемат „Хасково" - с 2 победи също ще съберат 34 точки, колкото се очаква да има и тимът от „Герена".

При равни показатели на трите тима, „Левски" ще грабне шестото място в тройно класиране. Ако на везните са равни точки на „сините" и „Ботев", пак печели София. „Черно море" е с 5 попадения зад „Левски", което ще се гледа при равни точки (1:0 и 0:1 в срещите им).

Така може да има голеади след седмица в мачовете на борещите се за топ 6 срещу дънните риби „Марек" и „Хасково"...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ