Заковаха пловдивското дерби за вторник

Насроченото за неделя пловдивско дерби между "Локомотив" и "Ботев" бе отложено. Първоначално - с 24 часа, а впоследствие с 48. По регламент мачът трябва да се преиграе в понеледник от 13,30 ч. БФС обаче постанови двубоят да е във вторник от 17,30 ч. Ако тогава теренът не е подготвен, домакинът "Локомотив" ще бъде наказан.

Преди да съобщи решението за отлагането в неделния ден, дежурният делегат Христо Ботев дори поиска титулярните състави на двата отбора и списъка с резервите, като до последно държа в напрежение и шах двата щаба. При пристигането си на "Лаута" час преди техническата конференция Ботев декларира, че мач ще има и призова домакините да побързат с чистенето на падналия през нощта нов сняг. Стигна се дори дотам, че официалният сайт на "Локомотив" най-напред призова феновете: "Окончателното решение е, че мачът ще се играе днес по програма! Всички на "Лаута" и само "Локо"!"
А след половин час бе пусната нова информация, че "в последния момент отново настъпи обрат и днешният мач се отлага!"

Минути преди длъжностните лица да обявят решението си, на "Лаута" пристигна клубният автобус на "Локомотив" и играчите започнаха да се подготвят за мача. А футболистите на "Ботев" научиха новината на 500 м от стадиона и автобусът зави обратно към базата в Коматево. Шествието с близо 1500 фена на "канарчетата" бе върнато към стадион "Христо Ботев" от ескортиращите полицаи, след като стигна на 200 метра от "Лаута". На стадиона се бяха струпали фенове не само от Пловдив, но и от Харманли, Карлово, Асеновград и съседните села.

"Тази сутрин съм пропътувал 112 км до Пловдив заради това дерби и на касите ми съобщиха, че мач няма да има", не криеше разочарованието си Коста Костов от Харманли. На въпрос на репортер "Трябваше ли цял един град и над 500 полицаи да бъдат разигравани като маймуни?" адвокат Ботев отговори просто: "Спазихме наредбата на БФС!"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ