Владимир Илиев изпусна медал на световното по биатлон с последния изстрел

Адски малшанс лиши Владимир Илиев от медал на световното по биатлон в Контиолахти (Финландия) в преследването на 12,5 км. Българинът стартира от 8-а позиция и до последната, четвърта стрелба се движеше трети. Тогава при последния си опит с пушката той пропусна мишената и на практика отпадна от битката за отличията, като преди това беше сгрешил още веднъж на рубежа.

След това Илиев се бореше за петото място, но бе изпреварен от легендарния норвежец Оле Ейнар Бьорндален и остана шести. Така Илиев изравни най-доброто си постижение в старт от Световната купа, за каквото се счита и световното - шесто място в спринта на 10 км в Поклюка на 13 декември 2012 г.

В Контиолахти, ден по-рано, Илиев финишира осми в спринта на 10 км и затвърди отличната си форма.

Красимир Анев стартира 52-ри, допусна 5 грешки с пушката и завърши 49-и на 4:22.5 минути от победителя Ерик Лесер (Германия). Третият българин Иван Златев потегли 57-и, направи 7 грешки на стрелбището и остана предпоследен, 59-и, със 7:17.5 минути изоставане от шампиона.

20-годишният Лесер тръгна 5-и, с пушката бе безгрешен и стигна до първата си победа за Световната купа. Втори е Антон Шипулин (Русия), който стартира от 18-а позиция, допусна 1 грешка в стрелбата и остана на 17 секунди от лидера. Трети е норвежецът Тарай Бьо (1 грешка) - трети бронз на световното за него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт