ЦСКА се сблъска с истината

Истината често боли. За 6 дни феновете на ЦСКА разбраха, че няма да се радват на „незаобиколимата цел" - групите най-малко на Лига Европа. Дори на титла. Двете загуби от „Локо" (Сф) и „Берое" вледениха ЦСКА. Извадиха истините, които всеки ден се заобикалят на „Армията".

Истина №1. ЦСКА има 13 000 000 лева дългове според УС на клуба. Били 35 милиона, станали 19, сега 13. При прехвърлянето от „Титан" към „Лира" бяха обявени наследени 10 025 000 лева задължения. Да приемам още 1 милион в последствие от загубени дела. За половин година ЦСКА има сериозни приходи - по неофициални информации взе между 7 и 8 милиона лева от Ивайло Чочев, Раис М'Боли, Спас Селев и Сержиу Буш. Има приходи от тв права.

Истина №2. Има объркване между думи и действия. УС на ЦСКА моли феновете за дарения, за да плати на НАП. Членът на УС Ивайло Манджуков казва, че ЦСКА няма финансови проблеми, Кой е прав? В БФС идва факс след факс със заплахи за отнемане на точки заради неплатени стари дългове. Това е и темата около въпросните загуби, не футболът. Факт - по-важен е мачът извън терена.

Истина №3. ЦСКА се затруднява с елементарни текущи разходи. Няма дори машини за снегопочистване и Стойне Манолов трябва да праща своите от комплекс „Царско село", за да има мач. Поради липса на изчистено място дори нормална тренировка преди мача с „Берое" няма, а казват - последната е най-важната. Няма дори пари за витамини за възстановяване на футболистите. Многократно играчи си плащат сами лечението, така бе и преди „Берое". Заплатите получават, за премиите слушат обещания. Нищо чудно през лятото да не остане в ЦСКА футболист, очакващ бонус за първата партида триумфи над „Левски". Няма хора - няма премии. Неизпълнените обещания свалят тонуса на всеки работник.

Истина №4. ЦСКА няма футболисти за титла. Всички са дошли, защото никъде не ги искат. Като Тони Силва, който нямаше официален мач в елитния футбол. Но сега слаб ли е португалецът, и ЦСКА е слаб. Продажбата на Буш бе наложителна, защото има финансови проблеми. Но без румънеца головете изчезнаха.

Истина №5. Стойчо Младенов е безалтернативен. Всеки има мнение за треньорските му качества. Смени ли го чужденец, няма да приеме мълчаливо гореспоменатите проблеми. Ако е българин от типа Милен Радуканов, ще е на принципа „Каквото кажеш, шефе!" И ще се моли за някой кръг повече за... визитката си. Благодарение на Младенов сега ЦСКА го има и зимува като лидер. Не само защото е добър треньор, защото намира диаманти в боклука и ги продава скъпо. Защото поема всички негативи върху гърба си. Странно защо някои фейсбук герои се почувстваха засегнати от статистиката, че по „Стойчово време" ЦСКА е продал играчи за около 14 млн. евро. Вероятно защото същите тези социално-мрежови юнаци само са взимали от ЦСКА. Иначе да - Стойчо загуби 2 мача. Като всеки друг треньор по света. Но само в Борисовата градина веднага се чуват вопли за сеч, забрявайки благодарение на кого „червените" месеци наред са пред „Лудогорец" с „диамантите от боклука", които не са точно диаманти.

Да, ЦСКА се сблъска със суровите истини. По-добре е да ги признае. Да работи и да се бори. Така ще дойдат даренията, ще се продадат и акциите. Горчивата истина е по-вкусна от сладката лъжа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ