Манолова след снежен кошмар: Наистина беше много страшно

Снежен кошмар преживяла депутатката от БСП Мая Манолова. За екшъна разказа самата тя в сутрешния блок на bTV. Снощи, когато се връщала от среща в Кърджали, тя попаднала в задръстване заради лошото време и пътят й до София й отнел 7 часа.

„Наистина беше много страшно. Имаше закъсали коли“, разказа тя. Манолова потърсила представители на властта и съответните институции действително се задействали. По думите й, това станало не защото тя е депутат, тъй като все пак успяла да се измъкне от блокадата, а защото ситуацията била действително много сериозна.

Манолова обърна внимание на това, че своевременно е бил обявен червен код за много опасно време в засегнатите области. Според нея, предварително са могли да бъдат взети поне частични мерки, така че бедствието да бъде ограничено.

По думите на Манолова с оставката на Веселин Вучков от поста вътрешен министър, си е тръгнал единственият член на правителството, който е заявил, че ще прави реформи. Това, според нея, означава, че при това упрвление реформи изобщо няма да има.

"Въпросът чии кандидатури са предложените за шефове на службите - наши или ваши, трябва да спре", смята тя. Според нея, трябва да се наблегне повече на това колко подготвени са кадрите.

Манолова даде оценка и на номинираната за поста министърна МВР Румяна Бъчварова. "Аз мисля, че в последните 2, 3, 4 години тя се изяви като добър политик", каза тя и допълни, че това не означава, че е подходяща за поста.

Коментирайки навлизането на повече дами във властта, червената депутатка сподели, че е получила много обаждания и честитки за 8 март. "Най-странното беше, че ми подариха и гербери", разказа тя, но призна, че цветята били много красиви. Букетът от три гербера й бил подарен от човека до нея - бившия минисър Ангел Найденов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини