Възобновено е подаването на данни от Търговския регистър към средата за междурегистров обмен

Младежите на ПП АБВ се срещнаха с Красимир Вълчев с конкретни предложения за промени в сектора

РЗИ пусна „Какао бийч“ да работи

18 водолази издирваха второто момче край вълнолома във Варна

Иззеха хероин и амфетамин от младежи в Търговищко

Путин и Ердоган ще проведат отделна среща през септември в Техеран

Инвестициите в минната индустрия достигнаха 5,5 млрд. лв.

Сексът не е табу за преживелите инфаркт Облекчава болката, стимулира сърцето, ускорява зарастването на рани

Двоен ръст на жилищно строителство в Шуменско

Коли и камиони вървят по мост на 5 века Кадин мост в село Невестино е построен през далечната 1470 г.

Губернаторът на Търново обходи проблемни пътни участъци в Златаришко

Стартът на Серия А пряко в ефира на MAX Sport в събота и неделя

КЕВР започва проверка за отклоненията във водата в Харманли

Пиян шофьор уцели две паркирани коли

2600 литра нелегален алкохол откриха в склад в Бургас

Активите на КТБ намаляха със 734 млн. лева

Със 733,8 млн. лв. (28,6%) са намалели активите на Корпоративна търговска банка (КТБ) през последното тримесечие на 2014 г., като спадът се дължи главно на направени прихващания. Така към края на миналата година активите на банката са се стопили до 1,83 млрд. лв., става ясно от консолидирания отчет на групата на КТБ. Към септември те са били 2,57 млрд. лв.

От датата на поставяне на банката под специален надзор до отнемането на лиценза й са постъпили 947 уведомления за цесии и искания за прихващания. По-голямата част от тях са постъпили през октомври и ноември. Данните показват, че признатите цесии без искане за прихващане са били 156 за над 261 млн. лв. Осчетоводените прихващания са били 668 за над 852 млн. лв. Квесторите са отказали да осчетоводят 112 искания за 83,9 млн. лв.

От размера на активите зависи колко средства ще бъдат осребрени в производството по несъстоятелност. Събраните пари би трябвало да послужат за удовлетворяването на всички кредитори на банката, сред които са Фондът за гарантиране на влоговете в банките, негарантираните вложители в КТБ и др.

Гаранционният фонд получи заем от държавата и успя да осигури близо 3,6 млрд. лв. за изплащане на гарантираните депозити в КТБ. Отделно от това КТБ дължи на негарантираните вложители 1,3 млрд. лв.

От финансовия отчет на групата става ясно още, че общо активите на КТБ и на банка „Виктория“ възлизат на 1,9 млрд. лв. към края на 2014 г. Размерът им е 3,7 пъти по-нисък в сравнение с началото на миналата година.

Кредитите са 39,5% от активите, или 724,3 млн. лв. Такава е сумата, след като са приспаднати провизиите за обезценки на необслужваните заеми.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.