Прокуратурата: Няма политически побой над съветника от БСП-Омуртаг

Конфузен развой придоби случаят с шумно оповестеното нападение над съветника и местен лидер на БСП в Омуртаг Павел Радев (32г.), за чийто побой по политически причини не са били намерени доказателства. Прокуратурата прекрати случая заради липса на данни за престъпление.

От полицията неофициално коментираха, че съветникът си сменял версиите, но всички били проверени и отхвърлени.

Както "Труд" писа Радев се оплака, че на 2 февруари е нападнат безпричинно и бит от двама мъже с качулки близо до дома му в град Омуртаг . Той отхвърли възможността да е пострадал заради интимна история и заяви, че свързва станалото с работата си на съветник. В местния парламент настоявал за ревизия на общинската болница и това, според него, стояло в основата на нападението.

От БСП в Търговище се ангажираха на пресконференция с остра декларация в негова подкрепа и се противопоставиха срещу физическата саморазправа. "Няма да допуснем наши активисти да бъдат преследвани, още по-малко малтретирани. Настояваме органите на реда да си свършат работата бързо и професионално, за да бъдат открити нападателите и поръчителите на това ужасно престъпление", се казваше в декларацията. За инцидента, които се смяташе, че е политически, е било алармирано националното ръководство на БСП. То пък вдигнало по тревога Министерството на вътрешните работи.

Проверките обаче установили, че Радев не е минавал по въпросната улица, където сочел, че е нападнат. Това било засечено с камери, които били в съседство. Имало разминаване и в обясненията къде и с кого е бил през деня. Били намерени и свидетели, които опровергали казаното от него за побоя. "Ако е бит, то не е било до дома му и не по начина и времето, които описва. Непрекъснато сменяше версиите си и не обясни какво и къде е станало. В най-добрия случай става въпрос за частно-правен характер, но не и инцидент по политически причини", споделиха източници. Те обаче не се ангажираха да кажат какво точно са установили, като опровержение на твърденията на съветника. Ожулванията по лицето му можело да се получат при влачене, намекнаха запознати.

Самият Радев в понеделник часове наред беше с изключен телефон или без обхват.

Областният лидер на БСП в Търговище Явор Куюмджиев заяви, че научава от "Труд" за развитието по скандала. "Всеки човек носи отговорост за думите и действията си. Ще обсъдим станалото и ще си направим съответните изводи", каза той за "Труд". Според Куюмджиев не било редно това да се приема като негатив за БСП, защото от партията щели да проверяват всеки сигнал за посегателство и да се обявяват против такова.

От прокуратурата пък заявиха, че нямало да преследват Радев за неверни данни, тъй като имал конституционно право да подаде жалба и тя да бъде проверена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини