Разлютено село хвана измамник

Цивилни полицаи и разлютени селяни заловили измамник в поморийското село Горица. Ченгетата се принудили да се направят на местни жители, а селото да спретне бригада от доброволци с коли, след като от седмица неизвестен мошеник звънял по телефоните на възрастните хора и им предлагал колети с лекарства от чужбина срещу 1500 лева.

Пенсионерите на Горица обаче били печени и не се хванали на думите му. Те алармирали кмета си Росен Капитанов и полицията. Полицаите пристигнали в селото и се пръснали край дома на поредния пенсионер, нарочен за жертва. Доброволците от бригадата също дебнели от колите си. Измамникът се появил, без да подозира капана. Той отишъл в жилището на 81-годишния възрастен мъж и дал колет с шишенца и хапчета, а срещу това взел 1450 лева. На излизане бил закопчан от униформените.

37-годишния Йоан Кесов от Бургас се придвижвал с такси с бургаска регистрация. Констатирано е, че той е взел и сумата от 3500 лв. от 78-годишен помориец, станал жертва на телефонна измама на 02 март по схемата "роднина, пострадал след взрив на газова бутилка".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони