Вижте как снегът прекърши електрически стълб

Снегът счупи стълб на високоволтово трасе край Хасково. Положението в Южна България остава тежко, но от EVN успокоиха, че постепенно ситуацията се нормализира.

Електрозахранването към Смолян, Чепеларе и Пампорово бе възстановено, след като бе отстранена аварията по 110-киловолтов електропровод от мрежата „високо напрежение“. Аварията вчера спря захранването към трите места. В останалата част на област Смолян, основно в общините Рудозем, Баните и Мадан, обстановката остава сериозна поради непроходимостта на много от пътищата, паднали дървета и все още изключени подстанции, съобщават от EVN.

Сериозно остава положението и в и в област Кърджали, главно в общините Ардино и Кирково. Очаква се в близките часове електрозахранването да бъде възстановено в части от област Пазарджик в общини Велинград и Батак.

Припомняме, че дните между 9 и 11 март включително са обявени засега за неучебни в 15 училища в област Благоевград, 33 училища в област Пазарджик, 66 училища в област Смолян, 10 училища в област Хасково и в едно училище в област Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони