Уволненият шеф на военното разузнаване Веселин Иванов: Очаквах го

Разбира се, че го очаквах. Ние сме свикнали да предвиждаме нещата. Това каза пред БГНЕС освободеният директор на служба "Военна информация" Веселин Иванов.

Припомняме, че по-рано днес със своя заповед от днес министърът на отбраната Николай Ненчев освободи от длъжност директора на служба "Военна информация" Веселин Иванов.

В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов отиде при президента Росен Плевнелиев с 4 законопроекта за реформа в сектор сигурност. Стана ясно, че още в следващите дни конкретна реализация ще намери постигнатият на Консултативния съвет за национална сигурност при президента политически консенсус за завършване на реформата в сектор "Сигурност" чрез пакет от четири законопроекта. В тези законопроекти е и този за служба "Военна информация". Веселин Иванов посочи днес единствено, че по тези закони се решава и "този въпрос, но вече го е решил".

Преди около 2 седмици в първата си и единствена до момента пресконференция в МО, военният министър Николай Ненчев бе питан дали директорът на "Военна информация" се ползва с неговото доверие. Тогава военният министър отговори, че ще реши в рамките на известно време и иска да помисли. И той оцени високо информацията, която получава от служителите на "Военна информация" и подчерта, че за съжаление в голяма степен прогнозите им, свързани с конфликта в Източна Европа и Близкия изток се сбъднали.

Между шефа на "Военна информация" и този министър на отбраната имаше разминавания около предаването на досиетата на службата на комисията по досиета. Самият Иванов заяви днес, че смята най – вероятно, че именно на това се дължи освобождаването му от поста. За освобождаването му на него лично не му е било дадено никакво обяснение. "Сега е такова времето – млади хора да работят", каза той. Веселин Иванов е категоричен, че оставя службата в отлично състояние. "Тук мога да го кажа със сигурност. Нито финансови задължения и задачите се изпълняват на 100%", заяви освободеният шеф на военното разузнаване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини