Временно е спряно движението на метрото на станция „Васил Левски“ поради инцидент

Коалицията на Меркел с ново дъно по рейтинг Одобрението към партиите в кабинета пада с по 1%

В Шуменско търсят общи работници

90 години библиотеката на София

Виновен съм и съжалявам, плаче Северин в съда (обзор) Искал да е в килия, защото се страхувал за живота си

60% от фирмите ще вдигнат заплатите Предлагат да се вдигне пенсионната възраст

Норвегия освобождава руски „шпионин“ Мотивите на Осло остават неясни

Евродепутатът Владимир Уручев се срещна с посланиците на ЕП от СУ „Никола Войводов” – Враца

Златна купа „Локомотив“ за бъдещи шампионки в гимнастиката Над 450 наши и чужди състезателки ще играят през уикенда в малката зала на „Арена Армеец“

15-годишно момче е блъснато на пешеходна пътека в Горни Богров

Бившият шеф на Интерпол може да е убит

От НАП-Сливен съобщават: 500 земеделци са декларирали доходите си за миналата година За над 1 млн. лева субсидии в региона изобщо не са подадени декларации

Училището на Дамян Дамянов и Радой Ралин стана на 140 години

Сигнализацията на прелеза между Шивачево и Гавраилово не работи заради ремонт

Чуждите инвестиции се свиха близо 4 пъти Намаляват вложенията в имоти

Уволненият шеф на военното разузнаване Веселин Иванов: Очаквах го

Разбира се, че го очаквах. Ние сме свикнали да предвиждаме нещата. Това каза пред БГНЕС освободеният директор на служба „Военна информация“ Веселин Иванов.

Припомняме, че по-рано днес със своя заповед от днес министърът на отбраната Николай Ненчев освободи от длъжност директора на служба „Военна информация“ Веселин Иванов.

В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов отиде при президента Росен Плевнелиев с 4 законопроекта за реформа в сектор сигурност. Стана ясно, че още в следващите дни конкретна реализация ще намери постигнатият на Консултативния съвет за национална сигурност при президента политически консенсус за завършване на реформата в сектор „Сигурност“ чрез пакет от четири законопроекта. В тези законопроекти е и този за служба „Военна информация“. Веселин Иванов посочи днес единствено, че по тези закони се решава и „този въпрос, но вече го е решил“.

Преди около 2 седмици в първата си и единствена до момента пресконференция в МО, военният министър Николай Ненчев бе питан дали директорът на „Военна информация“ се ползва с неговото доверие. Тогава военният министър отговори, че ще реши в рамките на известно време и иска да помисли. И той оцени високо информацията, която получава от служителите на „Военна информация“ и подчерта, че за съжаление в голяма степен прогнозите им, свързани с конфликта в Източна Европа и Близкия изток се сбъднали.

Между шефа на „Военна информация“ и този министър на отбраната имаше разминавания около предаването на досиетата на службата на комисията по досиета. Самият Иванов заяви днес, че смята най – вероятно, че именно на това се дължи освобождаването му от поста. За освобождаването му на него лично не му е било дадено никакво обяснение. „Сега е такова времето – млади хора да работят“, каза той. Веселин Иванов е категоричен, че оставя службата в отлично състояние. „Тук мога да го кажа със сигурност. Нито финансови задължения и задачите се изпълняват на 100%“, заяви освободеният шеф на военното разузнаване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.