Главен комисар Николов: Титанични да са усилията ни, няма ли ток, хората смятат, че няма държава

"Ако до два дни не пуснем тока на хората всичко отива по дяволите. Задача номер едно да пуснем тока на хората. Иначе всички наши усилия, титанични и перфектни да са, в очите на хората няма държава", каза тази вечер на брифинг в Смолян главен комисар Николай Николов, директор на ГД на „Пожарна безопасност и защита на населението”. Той благодари на колегите от МВР и всички институции за работата им в Смолянска област, като изтъкна и работата на доброволците, с които Смолян изпъкнал при това бедствие.

Николов пристигна с вътрешния министър Вучков в Смолян, след като заедно минаха през Гълъбово и Кърджали днес. "Свръх приоритет е осигуряването на ток за населените места, заяви Вучков. Вътрешният министър подчерта, че в Смолян е най-тежка ситуацията по отношение на пътната обстановка. С допълнителна техника от вътрешността на страната ударно се разчиства, като плановете са до вечерта във вторник да е почистена цялата републиканска мрежа в областта, а след това да се чистят общинските пътища.Над 120 населени места в Смолянско остават и тази нощ без ток, съобщи областният управител Недялко Славов. Без ток са всички населени места в общините Баните Рудозем, Мадан и Неделино.Заради липсата на ток много населени места в региона са и без вода.

Продължават да са затворени проходите Превала и Печинско. До сряда дните са обявени за неучебни със заповед на министъра на образованието за цялата Смолянска област, след това всяка община ще реши дали да я продължи според ситуацията.Бедстващи хора в Смолянско няма. Издирваният край село Кремене мъж е намерен жив и здрав, както и трима души издирвани в Неделинско. Кметът на Смолян Николай Мелемов благодари на правителството и всички отзовали се да помогнат институции, частни лица и доброволци. До всички населени места в община Смолян сме стигнали с хляб, нафта и резачки, но остава проблема с тока, заяви той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони