Сесил Каратанчева вече е само на победа от основната схема на Индиън Уелс

Само една победа дели Сесил Каратанчева от влизане в основната схема на силния турнир "BNP Paribas Open" в Индиън Уелс. Втората ракета на България при жените демонстрира чудесна форма от началото на годината и тази нощ стартира в победа в квалификациите на надпреварата с награден фонд 5 381 235 долара. 113-ата в света софиянка, която само преди седмица игра полуфинал в Акапулко, бе по-добрата тенисистка в мача с поставената под №15 туркиня Чагла Бюкакчай и спечели с 6:3, 6:4 след час и 35 минути игра.

Сесил дори можеше да скъси престоя си на корта, след като и в двата сета дръпваше стабилно - 4:1 в първия и 4:0 във втория. Някои спадове в играта й обаче позволяваха на Бюкакчай да се връща в срещата макар и само временно. Слабият компонент в играта на Каратанчева беше началният й удар. Тя направи 9 двойни грешки и спечели едва 29% от точките при втори сервис. В решителните разигравания обаче Сесил беше перфектна и успя да спаси 8 от 11-те точки за пробив, които имаше съперничката й. Самата тя пък направи 5 пробива, с което подпечата класирането си напред.

Във втория кръг на квалификациите българката ще се изправи срещу 98-ата в световната ранглиста Полин Пармантие (Франция), която елиминира японката Шуко Аояма с 6:4, 6:1. Каратанчева вече си осигури 20 точки за класацията на WTA, а при нов успех ще прибави още 10 към актива си и ще влезе в основната схема, съобщи "Спортал".

Нейното най-добро представяне в Индиън Уелс до момента е дебютното й участие в турнира през 2004 година. Тогава Сесил бе на 14 години и получи "уайлд кард" от организаторите. В третия кръг обаче направилата фурор българка бе спряна от Мария Шарапова, която я победи с 3:6, 6:3, 6:2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт