Разширяват с бус лента бул. Евлоги Георгиев от Орлов мост до Граф Игнатиев

Разширяват пътните платна в отсечката между площад „Орлов мост" и ул. „Граф Игнатиев" с трета бус лента, която ще осигури по-бързото придвижване на градския транспорт и ще допринесе до премахване на задръстванията, които в момента се образуват по "Евлоги Георгиев".

Това обяви главният архитект на София Петър Диков пред БНТ, заявявайки, че така ще се премахнат задръстванията.

„Освен това идеята на проекта е третата лента, която ще се осигури, да бъде бус лента. Тя ще помогне за по-бързото придвижване на градския транспорт. По този начин ще се облекчи специално неговото движение в тази зона”, казва той.

„От доста време се говори и се опитваме сега да започнем реализация на възможностите, които дава Перловската река за развитието на зелените площи в София и за превръщането й в една зона, към която ще се възобнови интереса на столичани, и на живеещите в кварталите около нея, както и на другите софиянци. Аз съм израснал покрай Перловската река и помня времето, когато беше спокойна зона с цъфтящи люляци през пролетта”, разказа още архитектът.

Диков говори и за още един проект, който ще засегне централната част в областта на площад „Славейков”.

„Предвижда се да се направи дневен пазар, което значи, че ще се монтират щандовете за търговия с книги. Трябва да се опитаме да съчетаем традицията за книжен пазар на площада, но и да подобрим средата”, допълни още той.

Временно щандовете с книги ще бъдат премахнати, докато се направи проектът, а колко време ще отнеме това, той не можа да каже.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини