Кметът на Смолян: Почти всички села в общината все още са без ток

Както и вчера, най-големият проблем в община Смолян е липсата на електричество. Това  кметът на Смолян Николай Мелемов пред Фокус.

Той посочи, че почти всички села в общината, са без електрозахранване, като някои от тях още от петък, 6 март. „За съжаление от електроразпределителното дружество не гарантират особено по селата, че днес или утре ще има ток”, посочи кметът.

Той подчерта, че работят постоянно и разчистват и страничните улици на Смолян от сняг, но токът е най-големия проблем. Мобилизирани са секачи, които да секат дървета, но постоянно падат нови и предизвикват аварии, допълни кметът. „Много е тежък снегът и има много паднали дървета.

През есента бяхме организирали бригади и бяха изрязани доста дървета, но продължават да падат”, отбеляза кметът на Смолян. До две населени места - Кремене и Сивино, все още няма достъп, като военна техника пробива пътя и до края на деня няма да има населено място в община Смолян без достъп. Пътят към Смилян е проходим и се разширява от екипи. Мелемов допълни, че където има нужда се доставя хляб, защото фурните в Смолян вече работят, доставя се и гориво. „Няма сигнали за бедстващи хора в общината, като основният проблем е липсата на ток”, подчерта още веднъж кметът на Смолян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони