Адвокатът на шофьорката от магистрала “‘Тракия”: Предприела е изпреварване, след което споменът й е неясен

Какво да правим с дете, което се буди в 4 ч през нощта

Сърбия трябва да присъства на срещата в София, заяви Вучич

Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари

УНИЦЕФ: Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано

Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите България е на 111 място по свобода на печата в света

Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Тръмп нарече Ким Чен-ун „много отворен“ и „много почтен“ човек

Най-малко 10 загинали при пожар в нелегален нефтен кладенец в Индонезия

Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Щайнмайер: Сътрудничеството между България и Германия е необходимо

Сътрудничеството между България и Германия е необходимо.Това каза министърът на външните работи на Федерална република Германия д-р Франк-Валтер Щайнмайер, по време на брифинг в Министерството на външните работи, съобщава Фокус.

„Сърдечно благодаря за поканата. На 16 март ще се срещнем отново в Брюксел на съвместния Министерски съвет на външните министри. Не казвам всичко това, за да ви покажа, че тези срещи са израз на нашите много тесни и все по-развиващи се отношения, между двете страни, нашите министерства и нас двамата. Нуждаем се от това с оглед на предизвикателствата, с оглед на европейската сигурност, ситуацията в Украйна, за която говорихме, но и за икономическите отношения в ЕС”, обясни външният министър на Федерална република Германия.

По думите му Германия и България се нуждаят една от друга заради ситуацията в Европа. „Разрастването на Европа и отношенията между отделните страни не се градят на база на официалните срещи на външните министри, това става ако могат обикновените хора, да се срещат помежду си. Наблюдаваме развитие. Пет хиляди фирми работят в България, а в тях хиляди българи допринасят за обмена между нашите две страни, ускоряват този обмен и това сътрудничество. Около или над 5 хил. българи студенти учат в германски университети. Всички тези прилежни, любопитни хора, които искат да получат своето образование в Германия са добре дошли”, допълни още той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.