Откраднаха линейка в Пловдив

Издирват крадци на кабел на БТК

Задържаха апаши задигнали метални части от предприятие в Горна Оряховица

Пламен Георгиев: Предали сме информация и за други лица, изнудвани по случая „Младост“

Парламентът попълни състава на Антикорупционния орган

Висок волтаж за пистови гонки Seat показа първия си изцяло електрифициран модел

БСП поиска извинение от председателя на НС “заради спекулации” Извинявам се, но не може да ме обвинят в некомпетентност, заяви Караянчева

Обявяваме доходите си от студентски бригади

Нов трус от 3,9 по Рихтер в Румъния

Катастрофа затвори пътя София – Варна край Ловеч

Желяз Андреев: Настроени сме позитивно, но се готвим и за най-лошите варианти

Какво говорят по секс телефона за алкохолици

Лидерите на Северна и Южна Корея ще се срещнат на военната линия между страните

Вижте къде в София шумът е над допустимите норми

Менда Стоянова: Ще продължим да намаляваме външния дълг спрямо БВП

Митов: С Щайнмайер обсъдихме нуждата от нова стратегия на ЕС за Черно море

Необходимостта от нов подход и стратегия на ЕС за Черно море също е тема, по която с Германия можем да работим тясно.Това каза на брифинг външният министър Даниел Митов, цитиран от Фокус.

Министър Митов посочи, че по време на срещата с министъра на външните работи на Федерална република Германия д-р Франк -Валтер Щайнмайер са обсъдили много въпроси. „Можем да обявим, че България и Германия съвместно ще вървят към договорен засилен график на двустранни консултации между министерствата на външните работи по актуални въпроси в дневния ред на Европа и по-конкретно по темите, представляващи специален интерес за нас. Това са европейското бъдеще на страните от Западните Балкани, подкрепата и насърчаването им, за извършване на необходимите реформи с цел постигане на европейската перспектива, включително чрез участието в определени формати по отношение на Берлинския процес”, посочи Митов.

„Благодарности за ролята на Германия искам да изкажа по темата за постигането на Минското споразумение. Ще работим и ще продължаваме да координираме позиции по бъдещето на Минския процес и проблемите в отношенията между Русия и Украйна и кризата там. Искам да изразя и подкрепа за увеличаване на капацитета и числеността на мисията на ОССЕ в Украйна”, отбеляза той.

По думите на министъра тази мониторингова мисия е изключително важна, за да се даде ясна гаранция за това, че мирното споразумение ще се спазва и боевете няма да бъдат възобновявани и ще се върви към политическо и дипломатическо решение на конфликта.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.