Във Видин слагат обесени животни край пътищата за тренировка на ловните кучета

Притеснително явление се наблюдава край пътищата във Видинско. Обесени по дърветата животни „поздравяват“ преминаващите хора, които недоумяват какъв е смисълът на това. Последният случай – на обесена белка край село Слана бара, е засечен от читател на vidin-online.com.

„Преди няколко месеца снимах чакал обесен за дърво в близост до село Слана бара. Според ловджии така се правело. Убива се животно и се обесва на дърво за тренировка на ловджийските кучета“, обяснява мъжът, представящ се като Ивайло.

„В град Кула, област Видин, в европейска България от дни виси белка на международния път от Сърбия. На това място най-редовно висят разни животни. Змии, белки, чакали и т.н. В коя година, в кой век живеем? След време и хора ли ще бесим по клоните? Няма ли кой да свали тази белка от бесилото или гледката е по-екстравагантна?“, чуди се той.

„Нека да се учат малките деца на бъдещо отношение към животните и после защо са станали „пустиняци“ и нямат никакви ценности и морал! Днес някой е обесил животно, а утре ще обеси и човек. За него няма да има голяма разлика. Не може да се реве само за бездомните кучета и котки. А тези животни кой ще ги защитава? В този край на България си заслужаваме съдбата.. Май,а?“, завършва многозначително той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони