Запалиха колата на адвокат в Димитровград

Полицията разследва палеж на лека кола, собственост на адвокат. От областната дирекция на МВР съобщиха, че "Мерцедес Смарт" пламнал в 21 часа в понеделник на улица "Шандор Петьофи" в квартал "Толбухин".

Возилото е собственост на адвокат Зорница Димитрова. Тя го паркирала пред жилището си в 16 ч. Пет часа по-късно съседи видели задницата на автомобила да пуши и подали сигнал на спешния телефон 112. Изгорели са двете задни гуми, бронята и 2 стопа. От нагряването се пръснало и задното стъкло.

"Огънят е тръгнал от двигателя. Води се разследване. Работата по случая продължава", казаха от полицията. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. От опожарения "Мерцедес" са иззети намазки за летливи вещества. Пробите ще бъдат изпратени за щателни изследвания в лабораторията на института по криминалистика и криминология на МВР в София.

"Не съм убедена, че става дума за палеж. По това време в района има още много движение. Кой ще рискува тогава да пали? Според мен става дума за късо съединение", коментира адвокат Димитрова. 51-годишната юристка бе категорична, че не е получавала заплахи преди инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони