Оставиха в ареста пияния румънски тираджия, който уби жена в катастрофа

Румънският шофьор, който заби ТИР-а си в кола със седем пътници край старозагорското село Ястребово , ще остане за постоянно в ареста. Това постанови състав на Старозагорския окръжен съд. 44-годишния Йон Баженару е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.

При катастрофата на 6 март управляваният от него камион навлезе в насрещното платно на пътя Стара Загора-Димтровград и блъсна автомобил "Форд Галакси". В резултат на удара на място почина пътуващата във "Форд"-а Донка Красимирова, на 41 г., от Нова Загора. Още четири жени, една от които с опасност за живота, са настанени в старозагорската УМБАЛ "Проф. Стоян Киркович" с различни наранявания, там лежи и шофьорът на лекия автомобил със счупен крак. 49-годишна жена от Любимец с охлузвания и натъртвания пък е обслужена амбулаторно и освободена за домашно лечение.

Пред съда стана ясно, че кръвната проба на румънския шофьор е показала 1.28 промила алкохол в кръвта. Според разследващи, той е имал у себе си и обезболяващи медикаменти, но само експертиза трябва да докаже, дали е пил от тях.

Йон Баженару помоли съда да му бъде наложена мярка "домашен арест" или подписка, за да е близо до семейството си в Гюргево. Той дори обеща, че ще идва в България винаги, когато го повикат.

Според съдия Соня Каменова обаче извършеното от румънския шофьор престъпление е с висока обществена опасност. Той няма постоянен адрес в България, често пътува и има реална опасност да се укрие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини