Майката на прегазеното от граничар бебе: Чакам справедлива присъда

"Влязох само да си купя цигари. Изведнъж чух силен трясък. Излязох и видях какво е станало. започнах да викам на на граничаря, че уби детето ми". Това разказа пред съда майката на бебето, убито от граничния полицай Костадин Стоянов.

Той прегази 11 месечната Красимира Кънева в центъра на село Крушевец, след като загубил контрол над автомобила си. Днес започна процесът срещу него и бяха изслушани 12 свидетели. Делото продължава още два поредни дни.

Граничарят дал кръвни проби пред шефа на РУП в Созопол Дойчин Янев. Полицейският шеф Янев бе сред първите разпитани в залата. Той увери, че лично е закарал граничаря от Крушевец до болницата в Бургас и пробите били дадени в негово присъствие, така че е изключена манипулация. Униформени от КАТ, които първи са го тествали с дрегер свидетестваха че дрегерът е отчел 0. 63 промила.

Нещастието стана на 11 септември миналата година. майката на Краси- Нонка оставила количката с бебето на тротоара пред магазин за хранителни стоки и влязла за секунди да си купи цигари. В това време Стоянов с автомобила си връхлетял върху количката и я премазал. Количката останала затисната между оградана на двор и возилото. Бебето починало намясто.

Майката излязла и започнала да си удря главата в тротоара, цялото село се огласяло от виковете й, разказаха свидетелите.

Ударът бил толкова зловещ, че в първия момент дори не се видяло, че има бебешка количка. Едва когато майката започнала да вика неистово, тогава разбрали какво се е случило. Според свидетелите всички били потресени и паникьосани от случилото се.

Стоян Иванов и брат му разказаха, че били на метри от катастрофата. По думите им, обвиняемият Костадин се държал неадекватно. Излязъл от дясната врата на автомобила си - "Рено Канго", и започнал да говори по телефона. Пристигнали негови колеги от Гранична полиция, които му купили кисели млека и му дали да пие.

Вечерта преди инцидента граничарят бил на банкет по случай рожден ден на свой колега. По метода "видмарк", бе доказано че в кръвта му е имало 0. 58 промила алкохол.

"Надявам се на справедлива присъда", каза почернената майка Нонка Кънева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право