Пожарникари вървят 9 километра в преспите, за да занесат лекарства на болно момче

Най-големия проблем в община Мадан са откъснатите от пет дни села, с които няма връзка.

"Не можахме да стигнем до възрастна болна жена от село Върба. Пробили сме 8 от 10 км от пътя до селото, но машините просто не могат да пробият нататък, не знаем какво е станало с нея, няма връзка с никой от селото", каза кметът на Мадан Фахри Молайсенов.

Пожарникари тръгнаха 9 км пеш към село Гълъбово, община Баните, вчера по обяд, за да занесат лекарства на оперирано 13-годишно момиче, което е в паника и подава сигнали на тел. 112, съобщи зам. областният управител на Смолян Зарко Маринов.

Очаквам още поне 10 дни в много от селата без ток да не може да се оправят авариите, защото са скъсани жици на много труднодостъпни места, каза областният управител на Смолян Недялко Славов.

От областната управа пратиха гневни писма до мобилните оператори да си възстановят незабавно клетките, тъй като цели общини продължават пети ден да нямат обхват на телефоните.

В засегнатите общини очакваха да се пробият пътищата към затворените села с верижни машини. В бедстващите общини има много строшени железни стълбове и дървета, някои от които паднали върху къщи и стопански сгради. Пострадали няма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини