Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Въвеждаме еврото от лятото на 2022 г. Трябва да престоим в ERM II поне 3 години, каза Валдис Домбровскис

„Бургас и морето“ с нов регламент

Любимият на Бургас и България фестивал „Бургас и морето“ е с нов регламент. Това лято той навършва Христова въдраст. Предстои неговото 33- то издание, съобщиха от община Бургас.

Журито на фестивала за пръв път ще се качи на сцената на Летния театър и след всяко изпълнение ще има думата за коментар на музиката, текста, аранжимента и изпълненията на класираните песни. Журито ще бъде четиричленно и ще оценява песните по шестобалната система- досущ както учениците в училищата. Освен това фестивалът ще има и втора вечер, посветена на 70- ия юбилей на композиторът Стефан Диомов. На сцената ще прозвучат най- хубавите му песни в изпълнение на най- големите родни звезди.

Всички талантливи автори на текст и музика вече могат да подадат заявка за участие в „Бургас и морето“ 2015. Крайният срок за подаване на предложения е 20.05.2015г. Пълният пакет документи може да се подаде лично от композиторите или чрез упълномощено лице в деловодствата на Община Бургас и ОП „Летен театър, фестивали и концерти“, съобщават от общината в Бургас.

Друг интересен момент в регламента на националния конкурс е правото на авторите на музика, текст и аранжимент да кандидатстват с неограничен брой творби, което е предпоставка за поява на повече и по-хубави български песни. Изпълнителите на песните във фестивала ще имат право да участват само в едно музикално изпълнение, което пък от своя страна ще доведе до разнообразие и по-голям брой талантливи певци на сцената.

Добрата програма на първи август ще бъде затвърдена и от изпълненията на живо, на всяка една от песните финалисти, под стилния музикален съпровод на група „Горещ пясък“, вокална група и щрайх.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.