Григор Димитров: Да спечеля Голям Шлем? Защо не?

Цвета Караянчева и Волфганг Шойбле обсъдиха отличните двустранни отношения

В САЩ извършиха първото пълно присаждане на пенис

Pavell & Venci Venc’: Дано не се влюбим в една и съща жена

Риболовец стана първенец с 5-килограмов шаран на състезание в Елена

Арестуваха дядо, заплашил с пистолет опонент

Спецпрокурори влязоха в ДАИ-Благоевград, има арестувани

Основателят на Амазон ще получи награда за бизнес иновации в Германия

Шефът на КЗП за двойните стандарти при храните: Търговецът трябва да посочи основателна причина за това

Президентът на Армения: Липсата на вяра в бъдещето изкара хората на улицата

Трактор затисна и уби 83-годишен мъж

Земетресение с магнитуд 5,1 в югоизточния турски окръг Адъяман, има пострадали

Фокус за всякакви претенции Новият модел е по-просторен и по-лек

Желяз Андреев: Договорът за правна помощ със САЩ не дава никаква защита на българите

Напрежение по гръцките острови в Егейско море заради мигрантите

“Бургас и морето” с нов регламент

Любимият на Бургас и България фестивал “Бургас и морето” е с нов регламент. Това лято той навършва Христова въдраст. Предстои неговото 33- то издание, съобщиха от община Бургас.

Журито на фестивала за пръв път ще се качи на сцената на Летния театър и след всяко изпълнение ще има думата за коментар на музиката, текста, аранжимента и изпълненията на класираните песни. Журито ще бъде четиричленно и ще оценява песните по шестобалната система- досущ както учениците в училищата. Освен това фестивалът ще има и втора вечер, посветена на 70- ия юбилей на композиторът Стефан Диомов. На сцената ще прозвучат най- хубавите му песни в изпълнение на най- големите родни звезди.

Всички талантливи автори на текст и музика вече могат да подадат заявка за участие в „Бургас и морето“ 2015. Крайният срок за подаване на предложения е 20.05.2015г. Пълният пакет документи може да се подаде лично от композиторите или чрез упълномощено лице в деловодствата на Община Бургас и ОП „Летен театър, фестивали и концерти“, съобщават от общината в Бургас.

Друг интересен момент в регламента на националния конкурс е правото на авторите на музика, текст и аранжимент да кандидатстват с неограничен брой творби, което е предпоставка за поява на повече и по-хубави български песни. Изпълнителите на песните във фестивала ще имат право да участват само в едно музикално изпълнение, което пък от своя страна ще доведе до разнообразие и по-голям брой талантливи певци на сцената.

Добрата програма на първи август ще бъде затвърдена и от изпълненията на живо, на всяка една от песните финалисти, под стилния музикален съпровод на група „Горещ пясък“, вокална група и щрайх.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.