Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Станишев за посещението на Щайнмайер: Гласът на Германия е от ключово значение за влизането ни в Шенген

“Обединени печелим уважението на Европа, кампанията за Шенген е зрелостен изпит за родните политици”, смята президентът на ПЕС.

“Посещението на германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер в България беше подходящ момент българското правителство да постави на високо европейско ниво въпроса за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство”. Това заяви в Страсбург президентът на ПЕС Сергей Станишев. По думите му Германия е силен глас в Европа и нейната подкрепа за тази национална кауза е от изключително значение. „Затова приветствам изразената готовност на г-н Щайнмайер да продължи разговорите със София и Букурещ по темата. Тук е мястото да благодаря и на германския вицеканцлер Зигмар Габриел, с когото дискутирахме този въпрос на срещата ни в Мадрид преди две седмици“, добави Станишев.

Според лидера на ПЕС, аргументите, дадени от българското правителство на министър Щанмайер, са от изключително значение за формирането на обективна позиция на Германия, а оценката му, че е впечатлен от общите ни усилия като държава, е комплимент за българските политици и институции.?

„Както вече споменах, на вчерашното заседание на Групата на социалистите и демократите представих кампанията “България в Шенген. Време е!” По аплодисментите в залата разбрах, че това общонационално усилие вече се вижда и оценява и в Брюксел. Истината е, че обединени печелим уважение в Европа.

Националната кампания „България в Шенген“ е своеобразен зрелостен изпит за родните политици, интелектуалци, медии. Тя трябва да бъде подкрепена и от национална позиция на партиите в парламента, и от позиция на президента на страната, и от диломатически усилия на правителството, и от мощна обществена енергия. Само така ще се чува ясно и убедително гласът ни в Европа“, каза още Сергей Станишев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.