На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата Юристът се жалва, че е претърпял психическо напрежение и е уронено името му

Министър Павлова разпореди проверка на дейността на държавните дружества „Геозащита“ ЕООД – Варна, Плевен и Перник

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова разпореди проверка на дейността на държавните дружества „Геозащита“ ЕООД – Варна, Плевен и Перник във връзка с излъчен материал на БТВ за извършване на строителство в свлачищни територии.

26 март 2015 г. е срокът, в който Инспекторатът на министерството и Дирекцията за национален строителен контрол трябва да обявят резултатите от нея. До приключването й „Геозащита“ ЕООД – Варна преустановява провеждането на инженерно-геоложки проучвания и проектиране за частни инвестиционни намерения. В този период дружеството ще продължи да изпълнява задълженията си по регистриране и мониторинг на свлачищните райони.

До 9 април 2015 г. ДНСК ще провери по документи и на място дали се спазват условията на заповедта на министъра на териториалното развитие и строителството от 1997 г. за строителна забрана в свлачищните територии на общините Варна, Аксаково, Балчик и Каварна, както и дали се изпълняват задължителните изисквания в предварителните разрешения за тези райони при издаване на разрешения за строеж в тях. Предмет на проверка ще бъде също спазването на указанията на МРРБ за назначаване на специализирани състави на експертните съвети по устройство на територията към съответните общини за разглеждане на инженерно-геоложки проучвания в свлачищни райони и законосъобразността на изградените постройки.

Кметовете на четирите Черноморски общини трябва да представят в министерството актуални кадастрални данни с нанесени граници на строителната забрана. В резултат на направена от тях проверка трябва да бъдат премахнати съществуващи попивни ями и да се осигури нормална експлоатация на изгребни ями там, където е необходимо.

„ВиК“ ЕООД – гр. Добрич и „ВиК Варна“ ООД ще ревизират съществуващите водопроводни и канализационни проводи и съоръжения в териториите с наложена строителна забрана. При необходимост те ще трябва да предприемат действия за привеждането им в съответствие с изисквания на Наредбата за проектиране на геозащитни строежи, сгради и съоръжения в свлачищни райони.
Към министъра на регионалното развитие и благоустройството ще бъде създаден Експертен консултативен съвет за решаване на проблеми, свързани с геозащитна дейност. В зависимост от специфичните задачи в него ще бъдат привлечени специалисти от различни научни организации и институти, включително от Българската академия на науките, и независими експерти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.