Германия: Никой не може да спре „Северен поток-2“

Принц Филип катастрофира

Алиша Кийс ще е водещ на музикалните награди „Грами“

Гори хранилище на химическия завод „Агрополихим“ в Девня

Депото за отпадъци в Кърджали от днес има компостираща инсталация

Петричкият Ескобар от 20 г. е недосегаем Село Тополница – Меката на дрогата в България

„Хийтроу“ е най-натовареното летище в света

Британското правителство: Втори референдум за Брекзит ще отнеме година

Осем души загинаха при взрив на кола-бомба в колумбийската столица Боготa

Гръцкото правителство прави копия на Договора от Преспа, ще информира гражданите

Силният вятър предизвика щети в Сливен

Банди разкостват къщи, села и заводи Свалят керемиди, греди и тухли, не оставят камък върху камък, оплакват се хората

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 януари 2019

Документите за F-16 при президента От „Локхийд Мартин” смятат, че сделка може да има до 9 месеца

Британският парламент гласува „План Б“ за Брекзит на 29 януари

Министерство обяви поръчка за „Южен поток“

Три месеца и половина след като руският президент Владимир Путин обяви в Турция, че „Южен поток“ няма да се прави, българското министерство на регионалното развитие и благоустройството обяви обществена поръчка, свързана с газопровода.

Според обявата ведомството на Лиляна Павлова търси фирма, която да изработи методика за оценка на обезщетенията за учредяване на сервитут на плажа Паша дере край Варна и да направи оценка на правото за строеж върху морското дъно в българските териториални води. Избраната фирма ще трябва да направи и оценка на пропуснатите ползи и приходи от строежа на газопровода по морското дъно в българските териториални води, пише в обявата. Прогнозната стойност на поръчката е 65 999 лв., които ще се платят от бюджета на министерството.

Офертите трябва да се изпратят до 9 април, като сред критериите за оценка 60% тежест ще има техническото предложение, а 40% – икономическото.

Вчера от регионалното министерството не можаха да обяснят защо държавата продължава да прави разходи за проект, който е замразен, макар и за това все още да няма официално потвърждение от Москва. Преди месец министър Лиляна Павлова обаче каза, че предстои да попита „Южен поток – Транспорт“ – дружеството, което строи морския участък от газопровода, дали да продължи процедурите, необходими за това строителство. Тогава Павлова обясни, че ако изграждането на морската част на газопровода продължава, ние ще трябва да направим оценка на морското дъно в наши води, за да видим какво обезщетение ще получим за това, че някой работи по него.

За българската част от морския участък на „Южен поток“ има влязъл в сила Подробен устройствен план, който е приложен към обявата. Със заповед на Павлова през миналото лято е одобрен подробен устройствен план и за инфраструктурата на газопровода, която преминава по крайбрежната плажна ивица, както и за тази в българските води.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.