Фейсбук и Туитър променят правилата си за политически реклами

Министрите на отбраната на балтийските страни поискаха засилване на присъствието на НАТО в региона

Путин и Макрон обсъдиха излезането на САЩ от ядреното споразумение с Иран

Представителите на ЕС отхвърлиха основни британски искания за Брекзита

САЩ ще наложат нови санкции срещу Северна Корея

На 25 май 2018 да почерпят

Раздадоха наградите “Аскеер 2018” За цялостен принос в развитието на театралното изкуство отличиха Васил Михайлов

Хазал от “Черната перла” не крие новата си любов Актрисата Ханде Ерчел твърди, че славата не я е променила

100-годишна сграда се срути в Аржентина и уби трима

Николас Мадуро се закле за втория си мандат като президент на Венецуела

Макрон и Путин се срещнаха в Константиновския дворец край Санкт Петербург

Връчват наградите “Аскеер” за постижения в театралното изкуство

Григор Димитров започва с мач срещу Виктор Троицки на “Ролан Гарос” Рафаел Надал среща Александър Долгополов на старта на турнира в Париж

Борисов на приема в Рим: Народите на България и Република Македония са още по-близки

Абитуриентите от училището на Теодосий Спасов се сбогуваха с концерт

Министерство обяви поръчка за „Южен поток“

Три месеца и половина след като руският президент Владимир Путин обяви в Турция, че „Южен поток“ няма да се прави, българското министерство на регионалното развитие и благоустройството обяви обществена поръчка, свързана с газопровода.

Според обявата ведомството на Лиляна Павлова търси фирма, която да изработи методика за оценка на обезщетенията за учредяване на сервитут на плажа Паша дере край Варна и да направи оценка на правото за строеж върху морското дъно в българските териториални води. Избраната фирма ще трябва да направи и оценка на пропуснатите ползи и приходи от строежа на газопровода по морското дъно в българските териториални води, пише в обявата. Прогнозната стойност на поръчката е 65 999 лв., които ще се платят от бюджета на министерството.

Офертите трябва да се изпратят до 9 април, като сред критериите за оценка 60% тежест ще има техническото предложение, а 40% – икономическото.

Вчера от регионалното министерството не можаха да обяснят защо държавата продължава да прави разходи за проект, който е замразен, макар и за това все още да няма официално потвърждение от Москва. Преди месец министър Лиляна Павлова обаче каза, че предстои да попита „Южен поток – Транспорт“ – дружеството, което строи морския участък от газопровода, дали да продължи процедурите, необходими за това строителство. Тогава Павлова обясни, че ако изграждането на морската част на газопровода продължава, ние ще трябва да направим оценка на морското дъно в наши води, за да видим какво обезщетение ще получим за това, че някой работи по него.

За българската част от морския участък на “Южен поток” има влязъл в сила Подробен устройствен план, който е приложен към обявата. Със заповед на Павлова през миналото лято е одобрен подробен устройствен план и за инфраструктурата на газопровода, която преминава по крайбрежната плажна ивица, както и за тази в българските води.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.