Глоба от 200 000 евро остава за „Левски“

Глоба от 200 000 евро остава да тегне върху закъсалия с парите „Левски“.

УЕФА наложи наказанието през май 2014-а като част от мерките за нарушаване на финансовия феърплей. Мониторингът от евроцентралата върху клуба падна през февруари след 9 месеца следене на счетоводството, но не и паричната санкция. Сумата ще бъдат удържана от бъдещи приходи на „Левски“ от евротурнирите. Така при класирани за Лига Европа „сините“ започват от минус 200 000 евро, което е приходът от 2 квалификации в турнира, грубо казано.

УЕФА подгони „сините“, защото разходите през последните години надвишиха драстично приходите, но „Герена“ напоследък балансира бюджета.

Веселин Минев ще отсъства към 2 седмици, след като получи разтежение при 0:1 с „Лудогорец“ в неделя. Левият защитник ще пропусне двубоя с „Марек“ в събота на „Герена“, но ще е готов за първия кръг от втората фаза на шампионата. Очаква се румънският новак Емил Нину да замени Минев.

Дублиращият отбор на „сините“ победи „Лудогорец“ с 1:0 на свой терен. Илия Димитров вкара в 86-ата минута, а Николай Кръстев вършеше чудеса на вратата.

Вчера „Левски“ отбеляза 52 години от първия мач на стадион „Георги Аспарухов“. Арената е открита на 10 март 1963 г. с шампионатен мач срещу “Спартак“ (Плевен) - 4:0.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ