Цар Киро на спецсъд за трафик на живак, дрога и антики (ОБЗОР)

Много е болен, ще умре в килията, плаче Царица Костадинка

Кирил Рашков, известен като Цар Киро, отива на съд по четири обвинения. На 6 март т.г. специализираната прокуратура внесла в спецсъда обвинителния акт срещу ромския бос и трима души от обкръжението му, съобщиха оттам.

Цар Киро ще отговаря, че на 10 юли 2014 г. е пренесъл през ГКПП-Капитан Андреево половин килограм живак. Малко след това Рашков бе задържан от агенти на ДАНС в Пловдив. Силно отровното вещество е поставено под разрешителен режим и е забранено за внос и износ, обясниха от спецпрокуратурата. Другото обвинение срещу Рашков е за “държане на антики” - монети, пръстени и части от накити, които не бил регистрирал. Освен това Цар Киро ще отговаря пред съда и че от началото на май 2014 г. до ареста му през юли м. г. по уговорка с Радослав Петров се занимавали с наркотърговия у нас и в чужбина. Самият Петров пък е с обвинение и за “държане на 2,8 кг амфетамин”. Съучастникът им Михаил Дерменджиев ще отговаря за притежание на дрога и на три оръжия. За незаконни оръжия и антики на съд отива и Симеон Илиев.

Кирил Рашков и Радослав Петров в момента са в ареста. По-миналата седмица Цар Киро поиска да бъде пуснат по здравословни причини, но Пловдивският апелативен съд не уважи желанието му.

“Притеснявам се Киро да не умре в ареста, защото е много зле със сърцето и бъбреците. Има и диабет. Не може да стои в килията от болки от дископатията”, каза съпругата му Костадинка Рашкова, известна като Царица Костадинка. Преди дни тя и адвокатите на Рашков били повикани в спецпрокуратурата, за да присъстват на предявяването на материалите по приключилото разследване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право