Бриго Аспарухов: Ще продължи отстрелването на кадри начело на МВР

Бившият шеф на разузнаването ген. Бриго Аспарухов коментира пред bTV оставките в МВР и ДАНС като сериозно изпитание за системата. "У нас все още се води битка за завладяване на тези специални институции и за използване на МВР за разни други цели. Вървим по много сложен път на преход, който не е завършил", посочи Аспарухов.

По думите му, в момента се прави лов на вещици. Според Аспарухов на гърба на Веселин Вучков са се извършили спекулации, а Светлозар Лазаров бил успешен главен секретар. "Не познавам лично министър Вучков, но имам мнение. Последната му изява даде едно твърде приемливо и достоверно за мен обяснение защо е напуснал, защо е подал оставката като министър. Това трябва да се случва в едно зряло общество", похвали го ексразузнавач № 1.

На Румяна Бъчварова ще й бъде изключително трудно да се справи с поста на МВР шеф, предрече ген. Аспарухов.

„Реформите в МВР се бавят заради хората, които стоят на определени ръководни позиции във вътрешното министерство и ДАНС. Не е важно кой ще застане начело на ДАНС или на поста главен секретар на МВР, важни са законите, които се отнасят до съответните служби и за това как те трябва да работят. Ще продължи отстрелването на различни кадри начело на МВР и да, тези хора ще бъдат причислявани като хора, близки до един или друг, но това не е реална реформа в съответния сектор”, категоричен бе Бриго Аспарухов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини