Путин: Сорос се меси навсякъде, но нима това е позиция на американската държава?

Евроексперти оценяват психиатрията ни Предстоят обиколки из болници и запознаване с проблемите в сектора

Най-добрият губещ за всички времена

Искат мерки срещу сивата икономика

Инфлацията достигна над 5-годишен рекорд

По-голяма прозрачност при онлайн резервациите

Министерство на отбраната ще търси експерти по киберсигурност

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Путин и Тръмп (ВИДЕО)

Валери Симеонов: Нерегламентирана търговия е вкарала чумата от Турция

Главният архитект на София ще обсъжда с граждани бъдещето на центъра на града Сред темите е конкурсът за обновяване на площад „Света Неделя“

МОН затяга мерките спрямо родителите, които не пускат децата си на училище Обсъждат се дори промени в Наказателния кодекс

Бойкотират преговорите за прага на осигуровките Вдигат минималната заплата с 9,8% при 3,2% ръст на производителност­та

Продължава ремонтът по столичния булевард „Христофор Колумб“

Николина Ангелкова: Турция попада в топ 10 на пазарите за входящ туризъм за България Министърът на туризма разговаря с турския си колега

Делио Роси преди „Вадуц“: Бъдещето ми зависи от резултатите

Борисов: Имуществото на КТБ се разграбва, трябват промени в закона

Имуществото на КТБ се разграбва, трябват още промени в закона. Днес ще предложим служебен синдик. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов от парламентарната трибуна. „Докато се бави назначаването на синдик, имуществото на банката се разграбва”, заяви премиерът и обясни за хода на делото срещу отнемането на лиценза на банката и как второинстанционното производство не може да стартира. Най-бързото решаване на този въпрос, гарантира, че ще си върнем парите“, обяви той.

Премиерът припомни, че с решение на БНБ КТБ беше поставена под специален надзор. Борисов обяви, че са изплатени над 3.5 млрд. лева от Фонда за гарантиране на влоговете след обявяването на банката в несъстоятелност.

Има два проблема, много сериозни. Нуждаем се от подкрепа, общ фронт, защото съм убеден, че всички партии ще го подкрепят, коментира Борисов. „Може би някъде да има допълнение, забележки, но казусът е изключително важен, има специфични термини”, добави министър-председателят.

„Съдебна реформа не значи да сменим само този или онзи, а да се гарантира, че точно това не може да се случи”, заяви Борисов.

Наложителни са спешни законодателни мерки за защита на обществения интерес, необходимо е да се обмисли по предложение на Фонда, съдът да назначи временен синдик. Това ще представлява допълнителна мярка. Подобна възможност съществува в процедурата по търговската несъстоятелност, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

„Друг важен проблем е създаване на гаранции за бързина на процеса. Ние предлагаме и промени в Закона за банковата несъстоятелност. Надявам се бързо, колкото е възможно, в рамките на седмица да се направи”, заяви той.

Борисов посочи, че очаква поне 1.5 млрд.лв да се върнат, от това, което сме дали като държава. „Много съм притеснен. Затова разговарях с г-н Миков, но ако може да направите писмо до ВСС от името на парламента и Радан Кънев и да ги запознаем, че когато става въпрос за над 3.5 млрд.лв., падането на едни съдебни решения, означава квесторите и останалите там да разпродадат имуществото и нямаме други възможности да отреагираме”, каза още Бойко Борисов по отношение на това,че все още няма решение на ВАС за КТБ.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.