40 млн. лв. да плати държавата за „Корал“ искат „зелените“ За пореден път опитват да изгонят от България ключов инвеститор

Фирмите търсят офиси с гъвкав наем Пазарът е концентриран в София, вторичните градове - Пловдив, Бургас и Варна изостават

Гърция ще излезе от спасителната си програма без да иска предпазна кредитна линия, заяви Ципрас

Германец се отмести от пътя на Григор

Министър Нено Димов: Няма критични язовири в страната Източват 10 млн. кубика от „Искър“, събраха тон боклук от „Огоста”

Най-строгият рефер свири дербито

Затворник по време на отпуска набил и ограбил сливенец

Постоянен арест за Йордан Исаев, който рани полицайка с бомба на мач Разказал за случилото се на майка си и на приятелката си, но нито една от тях не се обадила в полицията

Столичната община ще проведе пилотен проект за скринингово флуорографско изследване на дихателната система

Сълзи от щастие и среден пръст за „Юве“

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между, България, Румъния, Сърбия и Гърция

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ

Лек автомобил се блъсна във военен камион на магистрала “Тракия”, няма пострадали

Засипаха с критики проектите за разделяне на три на Закона за движение по пътищата

Настаниха в общинско жилище бедстваща самотна майка с две деца Едното от момчетата е в инвалидна количка и майката изминаваше по 4 км пеша, за да го води на училище

Борисов: Имуществото на КТБ се разграбва, трябват промени в закона

Имуществото на КТБ се разграбва, трябват още промени в закона. Днес ще предложим служебен синдик. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов от парламентарната трибуна. „Докато се бави назначаването на синдик, имуществото на банката се разграбва”, заяви премиерът и обясни за хода на делото срещу отнемането на лиценза на банката и как второинстанционното производство не може да стартира. Най-бързото решаване на този въпрос, гарантира, че ще си върнем парите”, обяви той.

Премиерът припомни, че с решение на БНБ КТБ беше поставена под специален надзор. Борисов обяви, че са изплатени над 3.5 млрд. лева от Фонда за гарантиране на влоговете след обявяването на банката в несъстоятелност.

Има два проблема, много сериозни. Нуждаем се от подкрепа, общ фронт, защото съм убеден, че всички партии ще го подкрепят, коментира Борисов. „Може би някъде да има допълнение, забележки, но казусът е изключително важен, има специфични термини”, добави министър-председателят.

„Съдебна реформа не значи да сменим само този или онзи, а да се гарантира, че точно това не може да се случи”, заяви Борисов.

Наложителни са спешни законодателни мерки за защита на обществения интерес, необходимо е да се обмисли по предложение на Фонда, съдът да назначи временен синдик. Това ще представлява допълнителна мярка. Подобна възможност съществува в процедурата по търговската несъстоятелност, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

„Друг важен проблем е създаване на гаранции за бързина на процеса. Ние предлагаме и промени в Закона за банковата несъстоятелност. Надявам се бързо, колкото е възможно, в рамките на седмица да се направи”, заяви той.

Борисов посочи, че очаква поне 1.5 млрд.лв да се върнат, от това, което сме дали като държава. „Много съм притеснен. Затова разговарях с г-н Миков, но ако може да направите писмо до ВСС от името на парламента и Радан Кънев и да ги запознаем, че когато става въпрос за над 3.5 млрд.лв., падането на едни съдебни решения, означава квесторите и останалите там да разпродадат имуществото и нямаме други възможности да отреагираме”, каза още Бойко Борисов по отношение на това,че все още няма решение на ВАС за КТБ.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.