БЛС се оттегли от здравната карта

Всеки трети живее в дом без канализация Безплатна вода за бедните предвижда нов Закон за ВиК

Няма да се намери решение за името на Македония, заяви гръцкият министър на отбраната

Крадла обра храма към приюта на отец Иван Ако не се разкае, ще я постигне Божието възмездие

Рамуш Харадинай поиска от Ватикана да признае Косово като независима държава

МОН и БАН в спор за задача от матурата по БЕЛ за 12 клас

Борислав Сарафов: Открихме няколко хиляди лева и незаконен пистолет в касата на шефа на КАТ-Благоевград

Задържаният за блудство в столичното 17-о училище заплашил жертвите си да мълчат

Групите FACES и SOUNDFULL също потвърдиха участие в бургаския Джулай

Китайци правят завод за камиони у нас

Предупреждение за “зомби инвазия” стресна американско градче

Промени в организацията на движението в София за провеждане на тържествено шествие на 24 май

Съдът върна Габриела Медарова в ареста "Искам при родителите ми, да се лекувам и да уча", примоли се 21-годишната танцьорка

Красимир Каракачанов: Интеграцията на страните от Западните Балкани в ЕС и НАТО ще осигури траен мир, стабилност и просперитет за всички държави от региона

Вижте какво ще решава Министерски съвет на 23 май 2018 г.

80 селища продължават да са без ток в Смолянско

Около 80 селища с близо 20 хиляди население продължаваха да са без ток в сряда по обяд  в Смолянско.

Най-тежко е положението в община Баните, където всички населени места са без ток. Без ток са и 30 села в община Смолян и села в общините Неделино, Рудозем, Борино, Девин, Доспат.

Продължаваше да се пробива пътя за 26 малки села и махали в община Смолян, 9 села в община Баните, села и махали в общините Рудозем, Неделино, Мадан, Златоград.

От сряда започна захранването с ток на общинските центрове Мадан и Рудозем.

“Най-тежко е положението с пътищата в общините Баните и Неделино. Допълнителни 120 души със 130 машини от вътрешността на страната чистят пътищата в Смолянско”, съобщи областният управител Недялко Славов.

Приоритет и във вторник бе отварянето на прохода Печинско, през който минава главния път от Смолян през Мадан към Златоград.

“Всички министерства ни съдействаха в овладяване на бедствието с техника, дървосекачи, хора, хеликоптери. Не очаквах, че някои партии ще започнат предизборна кампания от бедствената ситуация. Буди недоумение, че един от мобилните оператори бе с надежна връзка, а от другите мобилни оператори изпращат сателитни телефони чак на петия ден”, коментира Славов.

“Към 9 часа сутринта в сряда 453 населени места и 69 000 потребители на ЕВН са били ток и 22 населени места с 615 потребители на ЧЕЗ в страната”, отчете в Смолян зам. министърът на енергетиката Николай Николов.

Според него, основно проблемите с тока се дължат на липса на инвестиции последните години в мрежите високо, средно и ниско напрежение, а падналите дървета били извън сервитута на просеките и се стоварили от тежкия сняг и обледяване.След като паднал снега в системата на ЕСО възникнали 48 аварии и 15 подстанции изключили. Той благодари на военните, които помагали за отстраняване на аварии в Смолянско.

Заради хубавото време в сряда се планираше хеликоптер да направи оглед на трасетата над Смолянско. Най-тежко остава и най-много екипи работят в общините Неделино, Баните, Ардино и Рудозем, отчете Костадин Величков от EVN.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.