Пласидо Доминго в съблекалнята на Григор

Великият оперен певец Пласидо Доминго влезе в съблекалнята на Григор Димитров и Роджър Федерер преди демонстративния им мач в Ню Йорк. Прочутият тенор е голям фен на сънародника си Рафаел Надал, но не пропусна възможността да се запознае с Гришо и швейцареца, като си уреди лична среща с двамата съперници в кулоарите на „Медисън Скуеър Гардън“. Доминго е известен и като върл привърженик на „Реал“ (Мадрид).

Малко по-късно българинът спечели първата си победа срещу Федерер, като го надигра с 6:2, 1:6, 7:5. Двубоят бе част от голямото шоу, рекламирано като среща на поколенията. Преди мача Димитров - Федерер две от най-славните легенди на женския тенис подгряха публиката в залата. Чаровната аржентинка Габриела Сабатини победи с 8:5 голямата си съперничка от близкото минало Моника Селеш. След около 20 минути във впечатляващо светлинно шоу Григор и Роджър излязоха на корта. По-късно Григор взе първата си победа срещу Федерер, срещу когото досега имаше само 3 загуби и дори беше без спечелен сет.

Независимо че двубоят нямаше официален характер, той бе изпъстрен със страхотни отигравания и от двете страни на мрежата. "Григор се справя уникално на ретур засега, но трябва да остана спокоен - коментира пред трибуните на почивката между геймовете Федерер. - Страхотно е, че организаторите са поканили точно него, защото той е представител на младата вълна от тенисисти, които ще са главни герои на корта през следващите 5-10 години."

"Вкарах много добри ретури и успях да взема инициативата в доста от точките - анализира Григор първия сет също пред публиката в залата. - И независимо че от другата страна на мрежата е Роджър Федерер, това много ми помага. Щастлив съм, че съм част от този мач и че родителите ми също са тук, за да ме гледат. Сега имам нужда малко да възстановя концентрацията си." Това каза българинът, след като бе взел частта с 6:2, след което отстъпи в следващия сет с 1:6. В крайна сметка българинът взе мача, след като спечели със 7:5 третия сет.

След срещата Федерер заяви, че играта е била на много високо равнище. "Мисля, че Григор игра много добре - добави швейцарецът. - Справи се отлично и успя да обърне мача. Заслужава поздравления. За първи път бях поставен под сериозно напрежение в тази страхотна зала. Определено изпитвах затруднения в различни периоди от двубоя. Направихме някои страхотни отигравания. Мисля, че си беше мач на доста сериозно ниво", обобщи легендарният швейцарец.

„Изпитвам огромен респект към него“, обобщи Димитров. И добави, че е наясно, че победата му не влиза в официалната статистика.

Преди мача Федерер отговори на въпроси на фенове в туитър, където има 2,72 млн. последователи. На въпрос дали някога се променя физиономията на треньора му Северин Люти той отговори: „Северин е човекът! Той винаги иска най-доброто от мен. Вярвам му за всичко. Изражението му е злато.“

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт