Борисов и Кънев се изясняват за протестите и КОЙ. Вижте какво казаха (обзор)

Бойко Борисов заяви по-рано днес, че протестите срещу кабинета "Орешарски" били основно от симпатизанти на ГЕРБ.

Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев отговори в "Туитър" и определи като некоректно изказването на премиера Бойко Борисов, че на протестите срещу кабинета "Орешарски" са останали 100 души, след като ГЕРБ са изтеглили хората си.

"Много некоректно изказване. Защото тогава ни натискаха "да ги оставим да се разправят с ГЕРБ", а ние играхме честно", написа Кънев, без обаче да уточнява какво има предвид.

Къде бяхте в миналия парламент, обърна се Борисов към Реформаторите от парламентарната трибуна, и добави: "На улицата бяхте. Ама бяхте там, когато бяха 100 души, когато дръпнахме на ГЕРБ хората от улицата." Борисов изнесе реч пред Народното събрание след избора на Румяна Бъчварова за нов министър на вътрешните работи на мястото на Веселин Вучков.

По думите му Реформаторите нямало да могат да направят нито една реформа и посочи за пример здравеопазването. "Какъв модел КОЙ, каква връзка на ГЕРБ с ДПС, кви пет лева", възкликна Борисов.

Министърът на здравеопазването е Петър Москов от квотата на ДСБ в Реформаторския блок, за който социологическата агенция "Екзакта" вчера съобщи, че е минал по рейтинг премиера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини