Украйна готви ново преминаване през Керченския проток

Благодарят на пожарникар, загасил горящ камион, превозващ над 400 газови бутилки Димитров попаднал на пожара на пътя за работа

Стари гуми на автобуса са причина за верижната катастрофа край Атия

Румен Радев: Голямата надежда за бъдещето на България е в огромния потенциал на младите хора

Автомобилен състезател и плувец са спортистите на Велико Търново за 2018 година

Gripen – единственото решение за България

Нова помощ заменя персоналната пенсия за дете

Мрежата на A1 генерира 6 000 терабайта и 1,5 милиарда изговорени минути на месец

Откриват почетно консулство на България във Фукуока

Със 76,2 млн. лева ще бъде финансирано изграждането на газопровод между България и Гърция

Селена Гомес влиза във форма

Вицепремиерът Марияна Николова: Проектът на Националната стратегия за детето отразява визията на държавата и на гражданското общество за развитието на следващите поколения

Доналд Тръмп е готов само да разгледа възможността за екстрадиция на Гюлен

Томислав Дончев: ЕК искаше да продадем мажоритарен дял от „Булгартрансгаз“, нямаше как да приемем Глобатата можеше да достигне 320 млн., а е 77 млн., посочи вицепремиерът

Пускат уикенд винетка за 10 лв. от 1 януари

Пораженията няма да вдигнат цената на тока

Огромните поражения по електроенергийната мрежа в Родопите няма как да вдигнат цената на тока. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Светла Тодорова. Причината е, че всички съоръжения на електрокомпаниите са застраховани и застрахователите ще изплатят щетите.

Освен това при предстоящия преглед на едногодишните бизнес планове на дружествата комисията ще им признае разходите за възстановяване на мрежата, каза Тодорова.

Въпреки това увеличение на цените на тока от 1 юли е възможно, тъй като наскоро ЕВН поискаха от комисията цената на електроенергията през тази година да се вдигне със 7%. Ной-вероятно обаче регулаторът ще признае далеч по-малко поскъпване.

Тодорова каза още, че Електроенергийният системен оператор (ЕСО) и ЕВН, която доставя тока в Родопите, трудно биха могли да бъдат наказани за ситуацията, тъй като през последните години те неведнъж са искали да увеличат инвестициите в мрежата. Но това им е било отказвано от регулатора заради опасения от вдигане на цената на тока.

В сряда все още 68 900 души в територията, обслужвана от ЕВН, бяха без електрозахранване. Там работеха над 160 екипа, които се опитват да възстановят тока. Според Тодорова има места, до които придвижването е трудно дори през лятото.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.