Нова версия за убийството на Немцов: Организирано е от "Майор Руслан"

Според непотвърдена информация на руски медии миналата седмица руският президент Владимир Путин е получил доклад за убийството на Борис Немцов, в който като организатор е посочен „майор Руслан“.

Според „Новая газета“, цитирани от Фокус, фамилията на „майор Руслан“ е известна на президента, както и „десетки, ако не и стотици служители на МВР, ФСБ и Следствения комитет“. Вестникът съобщава, че в понеделник Руслан е бил разпитван в Грозни, а негов близък роднина е високопоставен служител на чеченски сили за сигурност. Изданието отбелязва, че Руслан е получавал многократно награди като член на чеченския батальон „Север“, чийто заместник-командир доскоро е бил основният заподозрян за убийството на Немцов - Заур Дадаев. По-късно Руслан се е преместил в Москва, където работят двама негови чичовци.

Междувременно, Дадаев заяви, че е направил самопризнания за убийството на Немцов заради обещанието на следователите да освободят Руслан Юсупов – бивш негов подчинен и приятел. Дадаев се отрече от самопризнанията и заяви, че ги е направил, за да бъде пуснат Юсупов, който е бил с него при задържането му.

От своя страна, прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не разполага с информация дали руският президент Владимир Путин е получил доклад за убийството на Немцов, в който се споменава името на предполагаемия организатор. „Не знам подробности за всички доклади на правоохранителните и силовите служби. Не е възможно и да разкриваме всяка информация“, посочи Песков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят