Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Прогнозират срив на еврото до 85 щатски цента

Еврото ще поевтинее до 85 щатски цента до 2017 г., прогнозираха вчера анализатори от „Дойче банк“. Според тях до края на годината съотношението между двете валути ще се изравни, а през 2016 г. курсът ще е 90 цента за евро. В потвърждение на мрачните очаквания вчера еврото падна до 12-годишно дъно спрямо долара, а БНБ обяви курс от 1,84896 лв. за зелените пари. Драстичното понижение на единната валута започна, след като Европейската централна банка стартира програмата си за изкупуване на държавни дългове.

Пропадането на еврото ще се отрази косвено и на българския потребител. Цените на битовата техника ще се повишават, прогнозираха от големите търговски вериги пред „Труд“. Поскъпването обаче ще е плавно, защото търговците се съобразяват с възможностите на хората.

Най-засегнати ще бъдат стоките от ниския ценови клас, които се произвеждат в Турция и Китай, обясни собственикът на „Технополис“ Божидар Колев. Става въпрос за евтини климатици, лаптопи и телевизори. Причината е, че стойността на компонентите за производството им се изчислява главно в долари.

От веригата „Зора“ също очакват поскъпване на телевизорите, произведени в страни извън ЕС. „От началото на годината вече има повишение с 6-7 до 8%“, коментира Георги Милушев, управляващ съдружник във веригата. Според него ръстът в бъдеще е неизбежен, особено ако цените на еврото и долара се изравнят, но техниката ще поскъпва с по-бавни темпове от щатските пари.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.