Двама шефове от БДЖ на разпит за злоупотреби за десетки милиони

Министърът на транспорта Ивайло Московски потвърди, че представители на ръководството на БДЖ са разпитвани от прокуратурата. Причината е доклад от звеното за вътрешен одит в транспортното министерство за периода от 2010 до 2013 година, съобщава БНР.

В доклада се посочва, че ръководството на БДЖ е сключило неизгодни договори, които са ощетили компанията с десетки милиони левове. Министър Московски потвърди, че прокуратурата вече разследва. Колегите си дават показания и се констатира, че е подавана частична информация, не в пълен обем, когато е правен одита.

Става въпрос за настоящия изпълнителен директор на БДЖ Владимир Владимиров и председателят на УС на холдинга Велик Занчев, които и тогава са били в ръководния екип на дружеството. През автуст минилата година служебния министър на транспорта тогава Николина Ангелкова, която сега е министър на туризма, предава одитния доклад на прокуратурата. Министър Ивайло Московски коментира пред БНР:

Защо питате мене, питайте Ангелкова. Тя дава доклада на прокуратурата , да каже тя, аз не съм чел доклада. От едно време знам, че когато има одитен доклад в последното изречение препоръчват одиторите дали да бъдат сезирани компетентни органи или не. В този доклад няма такова изречение, т.е. счита се, че вътре дори да има някакви нарушения, те са от административен тип и не си заслужава да се ангажира следствие или прокуратура. След като Ангелкова е решила да прояви самоинициатива, да сезира прокуратурата, питайте нея. Факт е, но какво от това. Лично аз нямам притеснения, каза Ивайло Московски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини