Охрана на Обама се напи и блъсна бариерата на Белия дом

Американската служба за охрана на президента "Сикрет сървис" започна разследване за евентуална употреба на алкохол на на двама свои агенти, блъснали колата си в бариера пред Белия дом, пише "Вашингтон пост". Агентите на пост пред президентството във въпросната вечер на инцидента - 4 март, поискали да спрат колегите си зад волана на служебен автомобил, за да ги проверят за алкохол, твърди изданието. По-висшестоящ от тях обаче им наредил да ги пуснат да си вървят у тях тази вечер.

Говорителят на "Сикрет сървис" Браян Лиъри потвърди, пред "Вашингтон пост", че е започнато разследване. Според него то ще бъде поверено на главният инспектор на министерството на вътрешната сигурност. Той не даде никакви детайли за обвиненията срещу двамата агенти единият от които е в екипа, отговарящ лично за охраната на Обама.

След серия от инциденти, които опетниха името на елитната част от 6 500 специално обучени мъже и жени, президентът номинира нов ръководител на "Сикрет сървис" - Джоузеф Кланси. Пред Конгреса той призна, че службата за охрана е с накърнена репутация и обеща промени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят